Un sens unic apărut în zona Școlii “Gheorghe Lazăr” nemulțumește zălăuanii

O stradă prin spatele blocurilor, în zona Tudor Vladimirescu, lângă Școala Gheorghe Lazăr, devenită cu sens unic, nemulțumește locuitorii din împrejurimi.

Aceștia au postat în mediul online mai multe fotografii cu noile restricții și consideră că măsura va provoca și mai multă aglomerație. Zona este, oricum, greu circulabilă la orele la care se aduc sau se iau copiii de la școală.

Sursa foto Facebook

“Deși locuiți <pe centru>, dacă parcați în spatele blocurilor nu mai aveți voie să virați dreapta și să mergeți spre centru, numai înconjurând parcul! Chiar așa de greu e să tăiați periodic tufișul ce incomodează câmpul vizual la asigurarea schimbării direcției? O altă idee ar fi montarea unei oglinzi…Chiar nu se poate organiza o dezbatere (online) cu locatarii care sunt afectați de aceste schimbări? Sunt afectați totuși peste 400 de familii precum și multe firme care se aprovizionează cu marfă pe aceea alee!”, scrie Squashfan Lajos în grupul Agora Zalău.

Sursa foto Facebook

“Oare cine a venit cu ideea să se facă drum cu sens unic pe aleea dintre blocurile L și școala Gh. Lazăr? (desigur fără consultarea locatarilor!) Când au montat semnul nu li s-o părut ciudat că toate mașinile parcate pe stânga sunt cu botul spre ei? Înțeleg eu că dimineața e jale cu toți părinții care-și aduc copii la școală cu mașina, dar hai să ne gândim un pic să rezolvăm problema cu capul…După cum se vede din poză, locatarii (și nu numai!) parchează lângă blocuri cu partea dreapta al mașinilor lipite de perete, să poată ieși șoferul și să lase cât mai mult loc pentru a trece și alți participanți la trafic. De acum va trebui să parcheze invers, deci lățimea aleei va fi mai mică cu cel puțin 50 cm (dacă parchezi ok). Deci mai trec pe acolo SUV-urile care lasă copii la școală pe două roți laterale, eventual…Și haosul va fi și mai mare! Inversați sensul și se rezolvă problema! Locatarii continuă să parcheze normal și n-o să se creeze haos, iar pentru părinții care-și lasă copiii la școală este mai mult spatiu să se formeze coloană de așteptare (aprox. 50 m) față de situația de până acum, când se forma coloană de pe Tudor Vladimirescu și se bloca intersecția!”, adaugă cetățeanul.

Decizia de a face sens unic în zonă aparține polițiștilor de la Rutieră

“Ca urmare a unei analize efectuată în teren de polițiștii Biroului Rutier, pentru a constata necesitatea unor amenajări rutiere în vederea prevenirii accidentelor de circulație a căror cauză ar putea fi neacordarea priorității de trecere la autovehicule, în zona respectivă a fost amplasat indicatorul rutier de obligare la dreapta. Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a informat administratorul drumului public cu privire la acest demers în luna februarie 2021”, au precizat, pentru Graiul Sălajului, reprezentanții IPJ Sălaj.

About Author

One Reply to “Un sens unic apărut în zona Școlii “Gheorghe Lazăr” nemulțumește zălăuanii”

  1. fiindca ei pot. total ilogic. de abuzuri avem parte si noi, str, Tudor V., locatarii di blocul D53. parcarile noastre sunt ocupate zilnic de politistii de la Municipiu. psarcheaza unde vor, perpendicular pe parcarile noastre. pentru a ajunga la parcarile noastre ei incalca zilnic TREI semne de circulatie: Oprire interzisa, Acces interzis si Parcare de resedinta. Fiindca ei pot. Deocamdata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *