septembrie 30, 2022

Un sălăjean la tabăra de bază a muntelui Everest din Himalaya

Marius Ciumarnean, un tânăr de 21 de ani din Jibou, este în căutarea marilor înălțimi din Himalaya. Acesta a plecat într-o aventură la tabăra de bază a muntelui Everest (5364 metri), dar și să cucerească un vârf mai înalt, de 5.643 metri, numit Kala Pathar, de unde se poate vedea, în toată splendoarea lui, muntele Everest.

Expediția la care participă durează circa două săptămâni. A plecat în 29 septembrie și se va întoarce acasă în 14 octombrie. A mers pe jos mai bine de 150 de kilometri, la altitudini de 4.000-5.000 metri, in condiții atmosferice vitrege, cu temperaturi scăzute si vânt puternic.

Marius este un tânăr cu visuri mărețe, iar tabăra de bază a muntelui Everest a fost doar un prim pas in cariera sa de alpinist

“Cel mai important lucru pentru mine este libertatea pe care o pot găsi urcându-mă pe cele mai înalte vârfuri ale lumii, departe de agitația orașului care uneori ma sufocă”, spune Marius Ciumarnean.

Expediția la care a participat jibouanul, cel mai tânăr sălăjean care s-a aventurat într-o astfel de aventură, a fost organizată de o companie clujeană, specializată în pregătirea de expediții montane internaționale. 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.