Un salajean care vorbeste nu mai putin de 10 limbi straine a editat un Ghid de conversatie roman-rus

Acum cand limba rusa devine instrumentul de comunicare in mediile de afaceri romanesti si cele straine, acest ghid iti asigura o acumulare temeinica a notiunilor de limba rusa, bazandu-se pe experienta autorului de 30 ani in domeniul limbii ruse.

rn

Rusia se reafirma tot mai puternic, atat in plan politic cat mai ales economic, fiind o importanta putere economica, prin urmare cunoasterea limbii ruse este un mare avantaj. Cunoasterea si vorbirea acesteia, poate deveni un factor decisiv pentru cariera sau pentru diverse oportunitati de afaceri.

rn

Gabriel Antoniu Lavrincic s-a nascut la 10 februarie 1976, in comuna Marca, judetul Salaj. Bunicul sau, Juca Petru, in varsta de 90 de ani, fost combatant (translator pe front) in al Doilea Razboi Mondial si prizonier in URSS, a fost cel care i-a insuflat dragostea pentru limba si cultura rusa, iar povestile adevarate despre Rusia, Siberia, taiga, stepa si „sufletul rusesc” l-au acaparat inca din frageda copilarie pe Gabriel Lavrincic.

rn

Autor al Ghidului de conversatie Roman-Rus, el avea doar 11 ani cand s-a hotarat sa invete limba rusa, singur, fara meditatii, fara profesor de specialitate, iar dupa doar 3 ani, cand a facut 14 ani, a ajuns sa o stapaneasca la perfectie, ca si cum ar fi fost limba sa materna.

rn

in perioada comunista, avand nevoie „de practica”, Gabriel Antoniu Lavrincic a corespondat zilnic cu tineri de seama sa din fosta Uniune Sovietica. Aceasta corespondenta i-a adus, cu timpul, recordul mondial la categoria „Cele mai multe scrisori primite in toata istoria omenirii”, emis de Guinness World Records din Marea Britanie. Potrivit datelor oficiale, el a adunat oficial 22.018 scrisori primite din URSS in perioada 1986-1992.
Autodidact, inzestrat cu abilitati deosebite de relationare si calitati comunicationale incomensurabile, a promovat si promoveaza in continuare Romania in tot blocul ex-sovietic. Multi locuitori din Federatia Rusa si spatiul ex-sovietic au descoperit prin corespondentele si actiunile sale, cultura si civilizatia romaneasca si, implicit, Romania.

rn

Datorita corespondentelor sale, Gabriel Lavrincic a devenit un bun „specialist” in tot ceea ce inseamna Rusia, respectiv fosta URSS, detinand un portofoliu larg de relatii si un capital enorm de simpatie aproape in tot spatiul ex-sovietic, pe care le cultiva in interesul economic si national al Romaniei. Nu intamplator rusii il numesc „romanul cu suflet rusesc”.

rn

in prezent, Gabriel Lavrincic vorbeste 10 limbi straine, este director de comert-export la o firma de mobila renumita din Salaj, mai precis din simleu Silvaniei si reprezinta sau promoveaza industria romaneasca de mobila in Rusia si in toate republicile ex-sovietice.

rn

Ghidul de conversatie Roman-Rus a fost publicat de Editura Minerva prima editie in 2013, a doua editie in 2014, contine 300 de pagini.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *