Debitul de apă al comunei Gâlgău va fi suplimentat, după montarea unui nou rezervor. Recent, Compania de Apă Someș S.A. a semnat contractul de lucrări din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare) pentru amplasarea unui rezervor de apă cu o capacitate de 300 mc în comuna sălăjeană.
În prezent, localitatea Dobrocina dispune de un rezervor de înmagazinare apă cu volumul de 175 mc, amplasat în incinta gospodăriei de apă, dar acesta este subdimensionat și nu deservește în totalitate necesarul populației.

Pentru îmbunătățirea alimentării cu apă în comuna Gâlgău, proiectul prevede construirea unui rezervor nou de înmagazinare apă, lângă rezervorul existent, cu volumul de 300 mc, și a unei stații de clorinare. Rezervorul de înmagazinare apă și stația de clorinare vor fi incluse în sistemul SCADA al Operatorului Regional Compania de Apă Someș S.A.
Lucrările în valoare de 1.406.606 lei fără TVA vor fi finanțate de Consiliul Județean Cluj din fondul ”Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare – I.I.D.” al Companiei de Apă Someș, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei pentru investiții.
„Acest contract urmează să contribuie la dezvoltarea socio-economică a ariei deservite de Compania de Apă Someș S.A., la asigurarea unui nivel îmbunătățit de sănătate și confort pentru populație în condiții de siguranță a alimentării cu apă”, spun reprezentanții companiei.