Un nou concurs pentru șefia școlilor sălăjene

Ministerul Educației anunță organizarea, în perioada iunie – septembrie, a celei de-a treia sesiuni a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

La nivel național, în urma sesiunilor din octombrie 2021 și aprilie 2022 au rămas neocupate circa 20 la sută din totalul funcțiilor de conducere din unitățile de învățământ.

În Sălaj, la prima rundă a concursului, cea din toamna anului trecut, au fost disponibile 113 fotolii de directori și 28 de directori adjuncți, toți șefii unităților de învățământ din județ fiind numiți, la acea vreme, prin detașare. După susținerea probelor, au rămas neocupate 31 de posturi de directori și 9 posturi de directori adjuncți. Câteva luni mai târziu, în aprilie 2022, s-a organizat un nou concurs, în urma căruia au fost ocupate 23 de funcții de director și director adjunct, dar tot au mai rămas vacante 18 funcții. Acestea sunt ocupate de atunci interimar, prin decizia inspectorului școlar general de detașare pe funcție.

Cel de-al treilea concurs organizat de Ministerul Educației va începe în data de 27 iunie, odată cu publicarea celor 1.700 de funcții rămase vacante la nivel național. Depunerea dosarelor de candidatură este programată în prima jumătate a lunii iulie.

Proba scrisă se va desfășura în data de 8 septembrie 2022, iar interviurile vor fi susținute în perioada 22-29 septembrie 2022.

Școlile din Sălaj cu directori interimari

Cum în niciuna din cele două etape ale concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de directori și directori adjuncți ai unităților de învățământ sălăjene nu au fost candidați pentru funcții sau nu au promovat concursul, după caz, există în acest moment 18 unități de învățământ în care funcțiile de director, respectiv directori adjuncți, sunt ocupate interimar.

Au rămas vacante cinci funcții de directori adjuncți la Liceul Tehnologic “Octavian Goga” Jibou, Liceul Tehnologic “Ioachim Pop” Ileanda, Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” Zalău, Liceul Tehnologic Nr.1 Sărmășag și Școala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Zalău.

Alte 13 funcții de directori au rămas neocupate la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Aluniș, Școala Gimnazială “Bathory Istvan” Șimleu Silvaniei, Școala Gimnazială “Gyulaffy Laszlo” Cehu Silvaniei, Școala Gimnazială Nr.1 Almașu, Școala Gimnazială Nr.1 Băbeni, Școala Gimnazială Nr.1 Chieșd, Școala Gimnazială Nr. 1 Cuzăplac, Școala Gimnazială Nr.1 Dragu, Școala Gimnazială Nr.1 Lozna, Școala Gimnazială Nr.1 Pusta, Școala Gimnazială Nr. 1 Șimișna, Școala Gimnazială Nr.1 Zalha și la Școala Gimnazială “Gheorghe Munteanu” Poiana Blenchii.  

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.