ianuarie 27, 2023

Un nou caz de infectare cu tulpina Omicron în România

Un nou caz de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 este foarte probabil să fie confirmat, pe teritoriul României. Este vorba de unul dintre sportivii echipei de rugby din Baia Mare, confirmat cu coronavirus. Acesta ar fi al treilea caz confirmat în țara noastră până în momentul de față.

“În urma rezultatelor parțiale ale secvențierii tulpinii provenind de la sportivul din județul Maramureș, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (OMICRON) cu cele identificate la alți 2 pasageri din cursa din Africa de Sud. Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. Persoana se află în izolare, cu stare de sănătate bună”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă seara, primele două cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 confirmate în România. Este vorba despre un bărbat şi o femeie, pacienţi din Vaslui şi Braşov, asimptomatici, care s-au întors în 30 noiembrie cu cursa specială Tarom din Africa de Sud.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut