Autoritatile locale din Simleu Silvaniei au obtinut finantare pentru construirea celui de-al doilea bloc ANL destinat familiilor tinere din oras. Imobilul va fi ridicat pe strada Stadion si va avea 12 locuinte, din care noua vor fi cu doua camere (suprafata de 55 de metri patrati), iar doua locuinte vor avea o singura camera (suprafata de 41 de metri patrati).
Investitia este de 2,488 de milioane de lei asigurati de ANL, aportul Primariei Simleu Silvaniei urmand sa se regaseasca in realizarea accesului in zona si in introducerea retelelor de utilitati. „Am sustinut proiectul la Bucuresti si investitia a fost aprobata, urmand sa fie emis ordinul pentru organizarea licitatiei pentru desemnarea proiectantului. Sper ca totul sa fie bine si sa putem oferi familiilor tinere, in 2009, un al doilea bloc ANL”, a declarat primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas.
Terenul pe care va fi construit blocul are o suprafata de 1.000 de metri patrati, fiind deja achizitionat de Primaria Simleu.
Acest bloc ANL va fi cel de-al doilea din oras, primul fiind, in prezent, in constructie, pe strada Mihail Sadoveanu. Potrivit proiectului, pe aceasta strada, simleuanii vor avea la dispozitie 24 de apartamente ANL, din care 12 apartamente vor fi cu o camera, iar alte 12 – cu doua camere. si in acest caz, investitia de 2,3 milioane de lei este asigurata de ANL, contributia locala constand in racordarea blocului la retelele de utilitati.