februarie 5, 2023

Un muncitor de 50 de ani a murit strivit de un bloc de piatra desprins din cariera de piatra din comuna Babeni

Miercuri dimineaţa, Secţia de pompieri Jibou a fost solicitată să intervină pentru a salva un muncitor implicat într-un accident la o carieră de piatră de lângă localitatea Băbeni.

Pompierii au scos victima (un bărbat de 50 de ani) dintre 2 blocuri de piatră, însă aceasta era decedată. “Un muncitor de 47 de ani, Aghiresul din judetul Cluj, un bloc de marmura s-a desprins si a cazut direct pe capul acestuia si l-a strivit, fapt care i-a cauzat moartea. La fata locului a fost prezenta o ambulanta de la substatia Jibou, cu asistent medical si un echipaj SMURD de la Ileanda, care au constatat decesul. Au mai fost prezente echipaje ale politiei si procuratura.” 

Contactat telefonic, primarul Comunei Babeni, Dorel Vancea ne-a declarat: “Am fost la fata locului si din informatiile pe care am reusit sa le adun, rezulta faptul ca un barbat de 50 de ani din Aghiresul Clujului a intrat intre doua felii dintr-un bloc de marmura pentru a extrage una dintre feliile de marmura. La un moment dat i-a cazut in cap o felie de marmura din acel bloc si l-a strivit. Din cate spun ceilalti munciori, barbatul nu avea ce cauta acolo. O felie de aceea de marmura are peste 100 de kilograme. Barbatul a murit pe loc. Legat de autorizatia de constructie, aceasta a fost emisa de Consiliul Judetean Salaj, deoarece cariera se afla in extravilanul comunei Babeni. Firma se numeste SC. Resido Trade SRL din Cluj si a inceput exploatarea prin anul 2003. Legat de autorizatia de exploatare, responsabili sunt  A.N.R.M.”, spune primarul Dorel Vancea. 

ITM Salaj a deschis ancheta privind accidentul de munca din Babeni

“Din informatiile pe care le detinem in acest moment va comunicam urmatoarele: Azi 28.06.2017 in jurul orei 8,50 la cariera de piatra din Valea Sesului  loc.Babeni apartinanad S.C. Resido Trade SRL Cluj  la manipularea caruciorului de lastre ( piatra dimensionata) lucratorul Pop Remus de 49 ani a fost strivit. ITM Salaj a emis decizie in vederea cercetarii evenimentului pentru stabilirea cauzelor si caracterului accidentului. La finalizarea cercetarilor vom reveni cu informatii suplimentare. ITM nu elibereaza autorizatii de functionare din punct de vedere SSM firmelor private. Acestea se considera autorizate prin efectul legii in momentul inregistrarii la Registrul Comertului.”, potrivit Consilierului ITM, Mariana Pop.

 

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut