decembrie 7, 2022

Desi pare doar un copil (are doar 16 ani), Claudia Mihaela Pop, eleva in clasa a X-a G la Colegiul National “Silvania” Zalau, are un palmares impresionant de premii obtinute la diverse concursuri scolare.
A inceput din gimnaziu, prin participarea la olimpiadele de limba romana, matematica si, mai apoi, chimie. Rezultatele de exceptie au aparut, insa, din clasa a VIII-a, prin participarea la olimpiada “Stiinte pentru Juniori”. Dupa ce a parcurs etapele premergatoare calificarii la faza internationala a acestui concurs, au aparut si rezultatele. In decembrie 2007, la olimpiada desfasurata in Taiwan, a obtinut medalia de bronz, iar in anul urmator, la olimpiada din Coreea de Sud, a obtinut medalie de argint atat la proba individuala, cat si la cea practica pe echipe.
Desi olimpiada de stiinte presupune o abordare interdisciplinara (chimie, fizica si biologie), totusi, chimia pare sa fie materia preferata a Claudiei Pop. Timp de patru ani consecutiv, a participat la olimpiada nationala de chimie, obtinand premiul II in 2008 si includerea in lotul national largit in 2009.
Si cum seriozitatea, ambitia si consecventa sunt calitatile definitorii ale Claudiei, stim ca succesele ei nu se vor opri aici. Un astfel de tanar ar trebui sa constituie un model pentru generatia sa, o mandrie pentru parinti, scoala si profesorii care au pregatit-o.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *