Un microbuz cu 16 persoane s-a rasturnat in șanț dupa ce a fost lovit frontal de o dubița

Un accident grav soldat cu ranirea a 16 persoane aflate într-un microbuz al firmei GurzauTrans a avut loc ieri dimineața la ora 7.50 între localitațile Hereclean și Vârșolț, pe drumul național DN1H, la kilometrul 64.

Într-o curba la dreapta, din cauza neatenției șoferului, autoutilitara marca Peugeot cu numar de înmatriculare BH 47 BOL a intrat în coliziune frontala cu microbuzul de transport persoane marca Volkwagen cu numar de înmatriculare SJ 44 GTR. În urma impactului, microbuzul a parasit partea carosabila și s-a rasturnat în șanț. 16 persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale și investigații. Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul alcool test, rezultatul fiind negativ.
Au fost solicitați la accident și pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgența, care au aplicat Codul Roșu de intervenție, la fața locului deplasându-se cinci ambulanțe și trei echipaje SMURD care au transpotat victimele la spital. Totodata, pompierii au intervenit pentru descarcerarea șoferului de pe microbuz.
Microbuzul se deplasa pe ruta Zalau – Pria. Aparține firmei de tranport GurzauTrans și era condus de Pavel Gaga, din Cizer.

Cod Roșu la Urgența Spitalului Județean

Într-un comunicat de presa primit de la Spitalul Județean de Urgența Zalau se precizeaza ca, începând cu ora 8.20 și pâna la ora 9.30, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgența Zalau au fost aduși 16 pacienți cu vârsta cuprinsa între 29 și 68 de ani (4 femei și 12 barbați), ce prezentau multiple traumatisme rezultate în urma accidentului rutier. stop_coloana La nivelul spitalului s-a declanșat Codul Roșu, ce corespunde unui numar de peste 15 victime, numar care depașește capacitatea cotidiana de gestionare a urgențelor, fapt pentru care s-au mobilizat resurse suplimentare la nivelul Unitații de Primiri a Urgențelor a spitalului.

Raniți în stare critica
  
Spitalul Județean de Urgența a transmis ieri dupa ora 15.00 un comunicat în care se arata ca starea victimelor era în continuare grava, dar ca toate cele 16 victime sunt stabile.
Un barbat de 68 de ani din Cizer a fost supus unei intervenții chirurgicale; un barbat de 48 de ani din Horoatul Crasnei este internat la neurochirurgie; un barbat de 58 de ani din Zalau a fost transferat la Clinica de Chirurgie Buco – Maxilo – Faciala din Cluj-Napoca; o femeie de 60 de ani din Zalau este internata la secția Chirurgie; un barbat de 65 de ani din Pria este internat la secția de Ortopedie – Traumatologie; o femeie de 47 de ani din Zalau este internata la ORL, iar un barbat de 66 de ani din Cizer este internat la Ortopedie – Traumatologie.
Pentru ceilaliți pacienți, spitalul spune ca au primit îngrijiri medicale la Urgența și ca nu a fost necesara internarea lor.
  
 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *