Un ”incendiu de amploare” la Dedeman a alertat echipele mixte de intervenție

Joi seara, în jurul orei 21.30, zălăuanii au fost panicați de sirenele autospecialelor pompierilor și ale ambulanțelor care se îndreptau spre magazinul de bricolaj din zona Sălii Sporturilor. Mobilizarea impresionantă de forțe și faptul că pompierii au început să ”toarne” cu apă peste clădire chiar i-a determinat pe oameni să creadă că a fost incendiu la Dedeman.

În fapt, a fost un exercițiu de amploare în care au fost angrenați pompierii din Zalău, Șimleu Silvaniei și Jibou, voluntari ISU, Poliția, Jandarmeria, Ambulanța și personalul operatorului economic. Scopul exercițiului a fost, așa cum precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Porolissum” al Județului Sălaj, ”antrenarea personalului de intervenție și al factorilor implicați în gestionarea unor situații de urgență”.

”I.S.U. Sălaj a organizat și desfășurat un exercițiu combinat (de conducere și forțe în teren) în care s-a simulat manifestarea unor fenomene meteorologice periculoase (furtuni cu intensificări mari ale vântului) care au generat un incendiu de amploare la un operator economic situat pe Bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Zalău. În cadrul acestui exercițiu a fost verificată atât capacitatea de răspuns a structurilor inspectoratului pentru gestionarea unui eveniment major urmărindu-se totodată și rolul componentelor subsistemului local și județean de management al situațiilor de urgență, cât și conducerea acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor unui incendiu de amploare.

Forțele participante la această activitate au fost următoarele: echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Zalău, Secțiilor de pompieri Șimleu Silvaniei și Jibou, grupa operativă a unității, voluntari ISU, cadre ale inspectoratelor județene de poliție și jandarmi, personal din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, personalul din cadrul operatorului economic”, se arată în comunicat.

Misiunea s-a încheiat cu succes.

About Author

One Reply to “Un ”incendiu de amploare” la Dedeman a alertat echipele mixte de intervenție”

  1. Unde a fost Graiul S. si pompierii in 2020 cand am fost inecati de fum dinspre DEDEMn 24 de ore tot cartierul T.Vladimirescu + Porolissum…NIMENI nu a primit nicio info 72 de ore despre ce s-a intamplat…48 de ore nu am putut deschide geamurile din cauza fumului toxic…DECI EXERCITIILE SE POT AFLA IN CATEVA ORE, DAR URGENTELE NU !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *