Pichetarea Prefecturii de catre sindicalisti este un prim semnal pentru guvernanti. Reprezentantii Cartel Alfa ameninta ca, daca nu le vor fi indeplinite revendicarile vor continua protestele, iar daca va fi nevoie vor declansa greva generala.
Peste 100 de sindicalisti din Cartel Alfa Salaj au pichetat ieri Prefectura denuntand politica dezastruoasa a Guvernului Boc.
Liderul sindicalistilor, Pompiliu Ceaca ne-a declarat ca pichetarea este in concordanta cu programul de actiuni sindicale stabilit la nivel national de Confederatia Sindicala „Cartel Alfa”.
Potrivit celor afirmate de Ceaca, aceasta actiune are ca scop sustinerea revendi-carilor cu privire la modi-ficarea Legii Pensiilor, asigurarea salariului minim garantat in plata de 705 lei si concretizarea modificarilor propuse de sindicate la Legea de salarizare unitara in sectorul bugetar.
In conditiile in care aceste prime actiuni nu vor avea efectul scontat sindicalistii sunt decisi sa intensifice protestele, sa faca un miting si la Parlamentul Romaniei si, in cele din urma, greva generala.
Mesaje „de bine” la adresa Guvernului Boc au transmis sindicalistii din Primaria Zalau, Consiliul Judetean, Spitalul Judetean (angajatii TESA), Muzeu, Directia de Paza (fostii gardieni publici), Garda Financiara, Directia Muncii, dar si din firme private precum Romsteel Cord, Cuprom si Elcond.
VEGH A PROMIS CA-L INFORMEAZA PE BOC
Cum premierul Romaniei nu era ieri prin Salaj, nemultumirile sindicalistilor au fost preluate de prefectul Vegh Alexandru care a promis ca le va transmite mai departe inspre Guvern.
Prefectul s-a declarat optimist in fata protestarilor, afirmand ca „odata cu venirea primaverii vor incepe si marile lucrari de infrastructura” care vor genera noi locuri de munca. „Situatia economica si sociala a tarii poate fi imbunatatita semnificativ si prin atragerea de fonduri europene din care pot fi finantate lucrari de importante”, a spus Vegh.
Reprezentantul Guvernului in terioriu a avut si o intalnire cu o delegatie formata din sapte lideri de sindicat de la care a primit si un protest oficial destinat primului ministru Emil Boc.
„Ne-am saturat de haos!”


„Lucratorii si cetatenii Romaniei platesc factura unei crize economice pe care nu ei au provocat-o! Cea mai usturatoare este pierderea locurilor de munca, adica a sursei de venit lunar, pe fondul lipsei de interes, implicare si suport din partea guvernantilor, a parlamentarilor, a acelora pe care ei, cetatenii, i-au ales sa carmuiasca tara, sa decida pentru binele lor”, se arata in documentul Cartel Alfa adresat premierului Boc. Totodata, sindicalistii se plang de activitatea unui guvern, care, in opinia lor, este interesat doar de imagine si complet rupt de realitatea cu care se confrunta tara si care se comporta haotic si contradictoriu, adoptand masuri ce dau peste cap sau politizeaza sisteme si nefacand nimic penstru salvarea economiei romanesti. „In calitate de cetateni ai Romaniei si ca membrii Confederatiei Nationale Sindicale „Cartel Alfa”, va cerem sa faceti demersurile necesare adoptarii, de catre guvern, a unor masuri anticriza reale. Ne-am saturat de haos, circ si promisiuni electorale!”, i-au mai transmis protestarii lui Boc.