februarie 5, 2023

Un criminal din Salaj nu s-a mai intors de noua ani in penitenciar

Un criminal din judetul Salaj, pus in libertate pentru 3 luni, in anul 2000, nu s-a mai intors la penitenciar desi mai are de executat inca 9 ani din pedeapsa. Este vorba de Mircia Vitan (foto), nascut in anul 1969 in comuna Rus, judetul Salaj.
Potrivit informatiilor primite de la comisarul sef Iosif Ghiurca, detinutul care zburda acum liber, a ucis in iarna anului 1989 un cetatean din municipiul Zalau. “In data de 6 noiembrie 1989, in jurul orelor 20,00, Mircia Vitan (care avea 19 ani la acea vreme) a avut un conflict cu Ioan Crisan din Zalau. In timpul altercatiei Vitan l-a injunghiat de mai multe ori pe Crisan, victima decedand in cele din urma”, ne-a declarat Iosif Ghiurca.
Criminalul a fost prins la scurt timp de politie si a stat o vreme in arestul politiei din Zalau, iar in 22 iunie 1990 a fost condamnat la 19 ani de inchisoare.
In urmatorii noua ani, criminalul a fost locatar al mai multor penitenciare de maxima siguranta din tara – Baia Mare, Margineni (Dambovita), Aiud (Alba), iar in iunie 1999 a ajuns la Penitenciarul de la Satu Mare.
“De acolo, la data de 13 octombrie a aceluiasi an, Mircia Vitan a cerut intreruperea executarii pedepsei pentru trei luni, pe motive medicale”, a mai spus Ghiurca.
Cererea i-a fost aprobata prin sentinta penala a Tribunalului din Satu Mare, si, totodata, s-a dispus, in urma unei cereri a detinutului, ca acesta sa-si ispaseasca restul pedepsei la Penitenciarul Miercurea Ciuc, pentru a fi mai aproape de familie. Si asta deoarece, Mircia Vitan avea sotia si copiii in localitatea Ditrau, judetul Harghita.
Criminalul trebuia sa se prezinte la Penitenciarul Miercurea Ciuc in data de 13 ianuarie 2000, dar, cum nu a facut-o, conducerea penitenciarului a sesizat Inspectoratul de Politie Judetean Harghita, pentru cautarea si reincarcerarea barbatului. Sesizarile au ajuns destul de tardiv la politistii harghiteni (in cursul anului 2001) iar de atunci oamenii legii continua sa-l caute pe criminalul din Salaj.
Mircia Vitan a fost dat in urmarire nationala si internationala dar, de aproximativ 9 ani, el se plimba liber si nestingherit, deoarece un complet de judecata a dispus punerea lui in libertate. Daca va fi prins, criminalul din Rus va fi trimis din nou dupa gratii unde ar mai trebui sa stea inca aproape 10 ani.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut