Un Cod penal slab de inger

Politia judeteana a anuntat in repetate randuri populatia sa se fereasca de escrocii care iau banii celor care se dovedesc slabi de inger, prin metoda „Accidentul”, dupa ce au fost inregistrate mai multe ca-zuri de inselaciune in Salaj. Infractorul isi alege cu grija victima, se documenteaza si afla, de exemplu, ca aceasta are un fiu in strainatate. Apoi da un telefon si spune ca fiul a accidentat pe cineva si pretinde „in calitate de avocat” o suma bunicica, cu promisiunea ca-l scoate basma curata. Pagubitul ajunge apoi la politie, unde recunoaste ca a fost un prost.
Politia are de lucru. Cauta infractorul si, in putinele cazuri de succes, il identifica. Numai ca infractorul are, iata, o solutie. O informatie scandaloasa circula pe agentiile de presa, ca peste 20 de escroci specializati în înselaciuni prin metoda „Accidentul” au scapat de urmarire penala dupa ce s-au folosit de noile prevederi ale Codului penal si s-au împacat cu victimele, carora le-au dat înapoi banii. Iar sursele din politie citate de Mediafax spun ca de la intrarea în vigoare a noului stop_coloanaCod penal – care permite împacarea partilor în cazul infractiunilor de inselaciune – numarul escrocheriilor prin metoda „Accidentul” s-a marit semnificativ la nivel national. Politistii spun ca 90 la suta dintre persoanele care comit infractiuni de acest fel sunt detinuti. Acestia suna din închisoare la numere de telefon fix. Cauta sa sune în jurul orelor prânzului, când, în mod normal, persoanele tinere ar trebui sa fie la serviciu, iar sansele ca la telefon sa raspunda un pensionar sunt mai mari.
Noul Cod penal prevede pedepse pentru astfel de inselaciuni, dar si faptul ca impacarea înlatura raspunderea penala. Ce-i trebuia escrocului pana deunazi? Oameni slabi de inger. Sunt destui. Ii mai trebuia escrocului un Cod penal slab de inger. Acum il are.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *