Un apartament din Zalău a luat foc la trecerea în Anul Nou. Două persoane, evacuate de pompieri

Imediat după intrarea în Noul An, la ora 00:18, un incendiu a izbucnit la un apartament dintr-un bloc de pe strada Alunului din Zalău.

Au intervenit 20 de pompieri ai ISU Sălaj cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru descarcerare, echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă și o ambulanță aparținând Serviciului de Ambulanță Județean.

”La fața locului, ordinea publică a fost asigurată de un echipaj al jandarmeriei și al poliției. Incendiul s-a manifestat la un apartament de la parterul blocului, pe o suprafață de aproximativ 50 mp, din cadrul unui bloc de locuințe de tip P+1, alcătuit din 4 apartamente. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Până la sosirea echipajelor s-au autoevacuat 4 persoane (2 adulți și 2 copii), iar ulterior alte 2 persoane (dintre care una era imobilizată la pat) au primit sprijinul pompierilor pentru a părăsi imobilul. Acestea au fost evaluate de către echipajele medicale fără a fi necesar transportul acestora la spital. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită”, a precizat Biroul de presă al ISU Sălaj.

Incendiul a fost lichidat în scurt timp, după care salvatorii au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative și ventilarea spațiilor. Au ars piese de mobilier, aparatură electrocasnică și alte bunuri din interiorul locuinței. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de natură electrică, incendiul pornind de la o defecțiune a tabloului de distribuție al locuinței.

Pompierii sălăjeni vă reamintesc câteva măsuri de bază pentru a preveni astfel de evenimente: se interzice folosirea instalaţiilor şi aparatelor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, având conductori neizolaţi, cu prize sau întrerupătoare defecte, doze sau derivaţii fără capace; totodată, folosirea siguranţelor supradimensionate la tablourile de distribuţie este interzisă; nu se permite executarea instalaţiilor electrice pe elemente de construcţie din materiale combustibile, acestea constituind un risc ridicat de incendiu; nu utilizați în stare defectă instalaţiile şi receptoarele electrice.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *