septembrie 26, 2022

Un alt salajean la UTA Arad!

Considerat unul dintre cei mai buni jucatori din România la generatia 2004, Alexandru Mare a fost transferat recent de “Batrâna Doamna”, dupa ce s-a remarcat în Turneul Sperantelor, un proiect initiat de FRF în care au fost angrenati aproximativ 3.000 de copii din toata tara! Jucatorul format de Daniel Sabou la CS Viitorul nu este singurul salajean ajuns în acest an la Arad, deoarece – din aceasta vara – Alexandru Jula evolueaza la juniorii republicani ai titratei grupari

rn

Când nu avea nici 5 anisori, Alexandru Mare facea deja primii pasi în “sportul rege”. Legitimat la CS Viitorul Zalau, Alex s-a pregatit ani buni la gruparea salajeana, dupa care a venit o perioada de trei ani, în care pustiul a învatat tainele fotbalului la Viitorul Cluj.
De un an si ceva, el a revenit la Viitorul, unde a evoluat sub îndrumarea mai multor antrenori, dar Laurean Flonta a fost unul care l-a sustinut foarte mult, alaturi de Daniel Sabou – fondatorul clubului.
Prestatiile bune din Campionatul de juniori C a dus la convocarea sa la selectionata Salajului si a participat în Turneul Sperantelor, un proiect initiat de FRF în care au fost angrenati aproximativ 3.000 de copii din toata tara.
Dupa disputarea mai multor meciuri si dupa realizarea unor actiuni eliminatorii, în programul national de selectie au mai ramas 130 de jucatori de câmp si 16 portari, între care si salajenii Mario Ciurbe si Alexandru Mare! Acestia au fost prezenti la etapa finala, ce a avut loc în luna iunie la Tarlungeni (jud. Brasov), iar Alex a trecut cu brio si de acest test important, fiind convocat la lotul largit al Nationalei Under 15.
Prezentele sale în Turneul Sperantelor au atras privirile mai multor cluburi din România, între care si UTA Arad. Astfel, dupa mai multe runde de discutii, Alexandru Mare a facut pasul spre “Batrâna Doamna”! “Am fost contactat de un antrenor de la UTA si am considerat ca pentru copil e o mare oportunitate de a progresa în cariera.
Ca urmare, în luna octombrie Alex s-a transferat la Arad, atât cu fotbalul, cât si cu scoala”, ne-a declarat Lucian Mare, tatal micului fotbalist.

rn

Alex Mare: “Cred ca transferul meu la UTA este un pas foarte mare în cariera”

rn

Desi are doar 14 ani ani, salajeanul face antrenamente cu generatia 2001, adica cu juniorii republicani! În competitiile oficiale, Alex Mare evolueaza cu UTA în Liga Elitelor, unde este unul dintre remarcati.
“Ma simt foarte bine la Arad. Cred ca transferul meu la UTA este un pas foarte mare în cariera mea. E dificil sa te pregatesti cu colegii cu câtiva ani mai mari, însa o sa muncesc în continuare si sper sa reusesc sa îmi îndeplinesc visul, acela de a ajunge cât mai sus în cariera fotbalistica. Cred ca asta îsi doreste orice jucator de fotbal, sa ajunga în Liga 1 sau chiar în strainatate. Oricum, vreau sa le multumesc celor de la CS Viitorul Zalau pentru suportul acordat în acesti ani”, ne-a marturisait fotbalistul.
Sa spunem ca sub culorile “Batrânei Doamne” se afla înca doi salajeni, este vorba de Alexandru Jula, cel care din acest an evolueaza în Campionatul National de juniori republicani si de portarul Debre Istvan, cel care apara buturile juniorilor A.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.