septembrie 25, 2023

Ultimul an pentru conditii deosebite de munca

0

Avizele de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite acordate pentru anul trecut pot fi reinnoite incepand cu data de 1 ianuarie 2009. Potrivit inspectorului sef al ITM Salaj, Daniela Biris, pot solicita reinnoirea avizelor angajatorii care pana la finele lui 2008 nu au realizat masurile necesare pentru normalizarea conditiilor de munca. Perioada pentru care se acorda noile avize nu va depasi data de 31 decembrie 2009 deoarece pana la aceasta data toate locurile de munca vor trebui sa se incadreze in conditii normale. De anul viitor nu vor mai exista conditii deosebite de munca. Aceasta hotarare a fost luata pentru imbunatatirea nivelului securitatii si al protectiei sanatatii muncitorilor.
In judetul nostru anul trecut aveau aviz de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite patru unitati: doua de productie tuburi (tevi) din otel si metalurgia cuprului (ale Silcotub SA Zalau), o unitate de morarit-panificatie (Abo Mill SA) si o unitate sanitar-veterinara. Dintre acestea doar Silcotub SA Zalau a solicitat ITM Salaj reinnoirea avizului pentru conditii deosebite, pentru acest an.
Perioada cuprinsa intre 31 decembrie 2008 si data reinnoirii avizului de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite de munca.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut