Ultima săptămână în care puteți admira ”pe viu” vestigiile descoperite pe tronsonul sălăjean al A3

Reprezentanții Muzeului Județean de Istorie și Artă anunță că expoziția ”Prezent și trecut – Infrastructură și Arheologie” se încheie în această săptămână. Practic, sunt ultimele zile în care cele mai frumoase și inedite piese descoperite de arheologii sălăjeni în timpul lucrărilor de descărcare de pe tronsonul sălăjean al Autostrăzii Transilvania pot fi admirate în cadrul expoziției.

Ce puteți vedea până duminică în Beciul Cultural al Muzeului Județean sunt lopata de lemn veche de peste 3.500 de ani, onagrul de la Zăuan vechi de peste 6.500 de ani, vasele dacice de lux, urmele civilizației Noua și multe alte piese.

”De săptămâna viitoare, piesele se întorc în depozite sub supravegherea specialiștilor. Pentru că nimic nu se pierde, totul se transformă, expoziția <Prezent și trecut – Infrastructură și Arheologie> va ajunge și la Zalău Value Centre sub formă de expoziție foto-documentară”, transmit reprezentanții Muzeului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut