septembrie 24, 2022

ULTIMA ORA – Primul deces in Salaj din cauza gripei

Aseara s-a anuntat primul deces din cauza gripei in Salaj. Este vorba de un barbat de 57 de ani, confirmat cu virusul gripal tip A.

rn

La nivel national, numarul persoanelor ucise de gripa a ajuns ieri la 54. Ministerul Sana-tatii a luat in calcul declararea epidemiei de gripa la nivel national.

rn

Cazurile de gripa se inmultesc in Salaj;
DSP ne asigura ca totul este sub control

rn

Totalul cazurilor de gripa in Salaj a ajuns la 17. In saptamana 21 – 29 ianuarie au fost depistate in Salaj 8 cazuri noi de gripa, din care unul la grupa de varsta 5-14 ani; 3 cazuri la grupa de varsta 15-49 de ani; un caz la grupa de varsta 50-64 ani si 3 cazuri la varste peste 64 de ani.
In toate cele 8 cazuri s-a impus internarea, iar persoanele se afla sub tratament, iar primele 9 cazuri identificate in primele 20 de zile ale anului au fost externate.
Numarul de infectii acute a cailor respiratorii superioare a ajuns in Salaj la 1.978, in crestere cu 10 la suta fata de saptamana precedenta. Au fost inregistrate 236 de cazuri de pneumonie, din care 71 de cazuri au necesitat internarea.
Directorul DSP Salaj, Ligia Marincas, spune ca situatia este sub control, se monitorizata permanent si ca este o evolutie normala.

rn

Caz suspect la o gradinita din Zalau;
triajul zilnic in scoli se dovedeste eficient

rn

Directorul DSP Salaj, Ligia Marincas, spune ca luni, 28 ianuarie, un copil de la gradinita Dumbrava Minunta a fost trimis acasa pentru ca prezenta simptomele unei gripe.
"Am verificat situatia de la gradinita Dumbrava Minunata din Zalau. Luni au fost prezenti 83 de copii, iar unui copil i s-a recomandat sa stea acasa, pentru ca prezenta simtome de imbolnavire. Marti au fost prezenti la gradinita 94 de copii", ne spune directorul DSP Salaj.
Cea mai importanta masura luata la nivel judetean este realizarea triajului zilnic in scoli, gradinite si crese, incepand cu data de 22 ianuarie.
Scolile vor ramâne deschise saptamana aceasta, dupa care urmeaza vacanta. La reluarea cursurilor se lua decizia daca se mentine triajul obligatoriu sau se renunta.
Se vor suspenda, eventual, cursurile doar punctual, în clase cu un numar mare de elevi bolnavi de gripa.

rn

Spitalele au program strict cu vizitatorii

rn

Spitalele au primit adrese sa cumpere medicamente si stocuri de medicamente pentru combaterea virozelor. La finalul satamanii trecute DSP avea raspandite in teriotoriu aproximativ 500 de doze de vaccin antigripal.
Toate spitalele din judet si-au facut un program mai restrictiv de vizite din 22 ianuarie, la recomandarea DSP, care in 21 ianuarie a instruiti 30 de asistenti medicali comunitari si mediatori sanitari din tot atatea localitati, pentru instituirea masurilor in vederea prevenirii imbolnavirilor prin gripa in Zalau, Simleu Silvaniei si in 28 de comune.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.