septembrie 28, 2023

Ultima ofertă a Guvernului pentru profesori: PSD și PNL își asumă semnarea unui acord pe Legea salarizării

0

Guvernul a venit cu o nouă ofertă înaintată profesorilor. Este vorba despre o primă pentru susținerea carierei didactice de 2000 de lei în iunie și o altă primă de 2000 de lei în octombrie, care se va acorda până 2027. De asemenea, PSD și PNL își asumă semnarea unui acord pentru renegocierea Legii salarizării.

Oferta Guvernului îndeplinește doar parțial solicitarea profesorilor, în sensul că sunt de acord cu un act prin care să ofere garanții privind renegocierea Legii salarizării.

I. Creșteri ale veniturilor:

1. Pentru personalul DIDACTIC (didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control și didactic auxiliar) prime pentru susținerea carierei didactice 2000 de lei net suma forfetară (în data5 iunie) + 2000 lei net (5 Octombrie) din care 30% (600 lei) garantat suma forfetară – pentru diferența de 70% (1400 lei pentru achiziție de laptopuri, tablete, cărți, materiale didactice, cu documente justificative pentru decont pana la încheierea proiectelor europene pe finanțare PNNR). Facem precizarea ca cei 2000 lei din Octombrie se vor acorda, în fiecare an, pana in anul 2027.

2. Pentru personalul NEDIDACTIC:

– majorare 8-9% pentru personalul nedidactic (prin ajungerea la salariile din Anexa nr. 8 la Legea-cadru nr. 153/2017)

– prime de câte 500 de lei net (în data de 5 Iunie), suma forfetară și 1000 lei net (pe 5 Octombrie), din care 30% suma forfetară și 70% pentru cursuri de igiena și altele asemenea; și acești 1000 lei din Octombrie se vor acorda, în fiecare an, până în anul 2027.

II. Devansarea începerii discuțiilor pe grila de salarizare cu reprezentanții sindicatelor: ele trebuiau sa înceapă din 15 Iulie și au început de azi, 29 mai, la Ministerul Muncii cu ministrul Marius Budăi și ministru Ligia Deca.

III. Încheierea unui acord politic (cu PNL + PSD), care sa cuprindă toate aspectele din viitoarea lege a salarizării, Educația fiind prioritate și pornind de la principiul că salariul debutantului este la nivelul salariului mediu brut pe economie.

Sursa informatiilor: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut