septembrie 28, 2022

Ultima medalie din cariera pentru pugilistul Adrian Poputea

Sportivul de la CSM Zalau a urcat în ring pentru ultima data la Campionatul National de Seniori de la finalul saptamânii trecute. Poputea a reusit sa obtina medalia de bronz la competitia desfasurata la Iasi si pune capat unei cariere pline de succes si performante demne de apreciat

rn

La finalul saptamânii trecute, în judetul Iasi, în comuna Tomesti mai exact, a avut loc editia din acest an a Campionatului National de Box la Seniori. A fost o competitie mai speciala pentru judetul nostru, în special pentru pugilistul Adrian Poputea, cel care cu aceasta ocazie a urcat pentru ultima data în ring.
Fara doar si poate, cel mai bun pugilist salajean la ora actuala a decis sa puna punct unei cariere pline de succes si medalii. La editia din acest an a Campionatului National, Poputea, alaturi de “rivalul” sau de-o viata, Mihai Nistor au fost capi de serie si astfel au beneficiat de primul tur liber la categoria +91 de kilograme. La aceasta categorie, alaturi de cei doi capi de serie, au mai fost înscrisi alti 10 sportivi.
Adrian Poputea a intrat în ring împotriva lui Ionut Strachinaru de la SCM Bacau. Pugilistul de la CSM Zalau l-a învins fara emotii pe bacauan si s-a calificat în semifinalele competitiei, acolo unde îl astepta Daniel Burciu de la Dinamo. De altfel, cei doi s-au întâlnit în aceasta faza si la editia de anul trecut a Campionatului National. Atunci, Poputea s-a impus, însa, din pacate, de aceasta data situatia a fost alta.
Astfel, la capatul unui meci foarte echilibrat, arbitriI i-au dat câstig de cauza dinamovistului, iar salajeanul nostru a ramas cu medalia de bronz.
“A fost ultimul meci. Am discutat demult cu maestrul Dragos despre asta. Noi am hotarât de la începutul anului ca acesta va fi ultimul meu Campionat National ca si sportiv. Cred ca ajunge ca si sportiv si de acum încolo sper sa reusesc sa gasesc urmatorii campioni pentru judetul Salaj, în calitate de antrenor”, ne-a spus Adrian Poputea.
Fara doar si poate, pugilistul salajean a avut o cariera plina de succes, cu multe medalii si faptul ca a “rezistat” atâtia ani, fiind cel mai longeviv sportiv de la CSM Zalau, dupa cum ne spune si maestrul Ioan Dragos: “Pentru Adrian Poputea a fost ultimul meci din cariera. Asa ne-am înteles ca dupa editia din acest an a Campionatului National, ne vom ocupa doar de pregatirea sportivilor. Avem mult de lucru. A facut destul, a adus 13 medalii la seniori, plus alte câteva la juniori la Nationale. Poputea este cel mai longeviv sportiv de la CSM Zalau. si-a încheiat cariera frumos, cu o medalie”.
Sa spunem ca acum, Adrian Poputea se va axa pe cariera de antrenor si se va ocupa de pregatirea sportivilor de la CSM Zalau alaturi de maestrul Ioan Dragos.
“Îmi doresc sa obtin rezultate mult mai bune în calitate de antrenor, decât ceea ce am reusit ca si sportiv. Vrem sa facem CSM Zalau unul dintre cele mai bune cluburi de box din tara”, ne-a spus Poputea.
Sa mentionam faptul ca Adrian Poputea nu a fost singurul reprezentant al judetului Salaj la editia din acest an a Campionatului National de seniori. Astfel, alaturi de titratul pugilist salajean, CSM Zalau a mai propus un sportiv, pe Boda Ferenc, la categoria 56 de kilograme. Acesta s-a aflat la prima participare la un Campionat National la nivelul seniorilor si a facut o figura frumoasa, chiar daca a pierdut la puncte înca dupa primul meci, împotriva lui Ion Dudulica de la Navodari.
“Boda a facut o figura frumoasa, un meci bun, dar având în vedere ca s-a aflat la prima participare la Campionatul National de Seniori, s-a comportat foarte bine si sunt foarte multumit de el, este un sportiv de perspectiva. E un copil foarte serios”, ne-a spus Ioan Dragos.
“Boda Ferenc a facut un meci frumos care îmi da încredere ca are potential pentru cucerirea unei medalii, anul viitor, la Campionatul National U 22, dar si la seniori”, a spus si Adi Poputea.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.