Uleiul de cocos – elixirul tinereții și al frumuseții

0
143

Uleiul de cocos este recunoscut din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale benefice asupra organismului, având o largă aplicabilitate, în special în domeniul cosmeticii. Deoarece conține o mare cantitate de vitamina E, cunoscut fiind ca un adevărat elixir al tinereții, aplicarea pe piele a acestui produs minune este extrem de binevenită, având rolul de a o hidrata, catifela și repara în profunzime. În Asia, acest ingredient miraculos se folosește de secole, atât pentru piele, fiind, printre altele, un bun protector împotriva razelor ultraviolete, cât și pentru păr, grație proprietăților reparatoare. Uleiul de cocos este considerat un produs mai mult dermato-cosmetic.

Printre multele beneficii ale utilizării uleiului de cocos amintim: curățarea, exfolierea și purificarea pielii, în special atunci când este aplicat cu alte uleiuri esențiale. Calmează, fiind cu precădere recomandat în cadrul masajelor terapeutice. Estompează petele hiperpigmentate ce pot apărea odată cu înaintarea în vârstă. Diminuează vizibil apariția ridurilor și previne iritarea pielii, catifelează, netezește și hidratează în profunzime epiderma, în special pe cea agresată ori cu tendințe de uscare. Conferă o strălucire aparte a pielii, tonifică și înfrumusețează textura, diminuează vizibil cicatricile și alte semne cutanate.

Uleiul de cocos este secretul părului sănătos și strălucitor. Este cunoscut pentru proprietățile sale de creștere și regenerare a podoabei capilare. O dată pe săptămână, cu precădere seara, aplică uleiul de cocos pe păr și ține-l până a doua zi. Este un remediu miraculos pentru vârfurile despicate. Funcționează și împotriva mătreții, dacă se aplică pe scalp, se masează și apoi se clătește cu apă călduță.

Grăsimile conținute de acest ulei ajută la estomparea ridurilor. Dacă amestecați puțină miere de albine cu câteva picături de ulei de cocos, aveți gata preparată o cremă pentru ten uscat. Poate fi un demachiant bun sau un ajutor de nădejde împotriva cearcănelor, pentru că îmbunătățește vizibil pielea sensibilă din jurul ochilor. Curăță dinții, dacă este folosit în combinație cu puțin bicarbonat de sodiu.

Uleiul de cocos tratează infecțiile cu ciuperca candida, folosindu-se sub formă de unguent local. Îmbunătățește pielea călcâielor crăpate și rănile superficiale, fiind mult mai util decât alte creme reparatoare cumpărate din farmacii. Calmează mâncărimile pielii, cauzate de mușcăturile de insecte. Acesta poate fi folosit și împotriva durerilor de gât sau a tusei, calmând iritațiile.

În alimentație, uleiul de cocos poate fi un înlocuitor de succes al untului sau margarinei, însă nu în cantități exagerate (1-2 lingurițe/zi). Consumul acestuia poate reprezenta o sursă de energie, crește absorbția proteinelor și  a nutrienților. Poate fi adăugat cu succes în shake-uri sau smoothie-uri, dar și în prepararea batoanelor nutritive sau energizante. Pentru o cafea mai cremoasă, adaugă 1 linguriță de unt de cocos în locul zahărului.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.