Ulei de cocos – Top 5 beneficii pentru față și păr

Uleiul de cocos ale cărui proprietăți cosmetice sunt cunoscute încă din timpul domniei Cleopatrei, este acum utilizat în compoziția multor bunuri cosmetice. În acea perioadă îndepărtată, femeile bogate foloseau uleiul de cocos ca un remediu natural valoros de hidratare, hrănire și întinerire pentru față, mâini și corp, păstrându-și, cu ajutorul acestuia, frumusețea și aspectul îngrijit și nobil.

Astăzi, uleiul de cocos este mult mai accesibil, fiind utilizat de o mare parte a domnișoarelor care își doresc o îngrijire de calitate pentru păr și ten, iar pentru comoditatea ta, remediile cu conținut de ulei de cocos sunt disponibile spre comercializare în magazinul online Makeup.

Beneficiile uleiului de cocos

Uleiul de cocos este bogat în calciu, fosfor, antioxidanți și acizi grași saturați. Printre beneficii acestor componente se găsesc:

  • contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire;
  • previne deshidratarea pielii și a părului;
  • crește elasticitatea pielii și a buclelor;

Măștile din ulei de cocos sunt un remediu eficient pentru firele despicate și fragile. Produsul se lasă pe părul curat pentru câteva ore sau chiar toată noaptea pentru a oferi buclelor un aspect îngrijit, strălucitor și mătăsos. Această procedură se recomandă să fie repetată nu mai mult de patru ori pe lună.

Pentru a reduce căderea părului, faceți un scrub cu ulei și sare, care trebuie frecat pe scalp cu 2-5 minute înainte de spălare, acest lucru îl poți face de două ori pe săptămână.

Măștile din ulei esențial de cocos pentru față, ajută la combaterea ridurilor, redă elasticitate pielii și reglează activitatea glandelor sebacee ajutând la îngrijirea tenului gras. Aplică o cantitate mică de ulei pe față pentru 3-5 minute, după care îndepărtează reziduurile rămase cu un șervețel sau un prosop cald și umed.

Măștile care conțin ulei de cocos se recomandă să le aplici pe față pentru 5-10 minute dar nu mai des de 2-3 ori pe săptămână.

De asemenea, uleiurile cu o textură mai groasă, pot fi utilizate pentru demachiere și în loc de cremă de ras, fiind potrivite pentru piele sensibilă.

Cele mai bune uleiuri de cocos pe Makeup.ro

  • L’Oreal Paris Elseve Power Of Oils Coconut – ulei de cocos pentru păr care garantează buclelor un aspect strălucitor și mătăsos, făcându-le mai puternice. Produsul are o formulă hrănitoare puternică, care îmbogățește firele cu umiditate. Uleiul ameliorează uscăciunea și fragilitatea, face părul mai elastic și mai neted, o îngrijire restauratoare de lux.
  • Nacomi Coconut Oil 100% – ulei de cocos pentru față care a fost recunoscut drept cel mai bun ulei de cocos datorită proprietăților sale excepționale. Produsul hrănește în profunzime tenul eliminând uscăciunea și exfolierea, luptă eficient împotriva acneei și regenerează zonele deteriorate ale pielii, îmbunătățind elasticitatea.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *