ianuarie 29, 2023

UE Zalau ar putea reduce consumul de gaz

Sistarea furnizarii de gaze din Rusia catre Romania a determinat Ministerul Economiei sa instituie starea de urgenta. Primii afectati sunt marii consumatori de gaze naturale din economie.
Directorul Uzinei Electrice (UE) Zalau, domnul Viorel Marian, ne-a declarat, ieri, ca, de la E.ON GAZ Romania s-a primit o instiintare potrivit careia, in situatii extreme, furnizorul de gaze ar putea cere uzinei limitarea consumurilor. “La randul nostru, am comunicat faptul ca pentru UE Zalau nu exista varianta folosirii unui alt combustibil”.
Viorel Marian a explicat ca, in situatii de forta majora, se reduc parametrii de functionare si, implicit, temperaturile asigurate prin agentul termic livrat. Pana acum, insa, s-a apelat doar la o reglare a consumurilor intre noapte si zi.
Uzina Electrica are circa 1.000 de consumatori casinici, unitatile de invatamant din Zalau si institutii.
Ieri, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca “Romania poate rezista, fara a primi gaz din partea Rusiei, intre 60 si 90 de zile, in functie de temperaturi”.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut