decembrie 2, 2022

UE permite fermierilor sa lase animale moarte pe camp, drept hrana pentru vulturi

Parlamentul European a votat, saptamana trecuta, modificarea legii care interzicea fermierilor sa lase animalele moarte pe camp drept hrana pentru vulturi, actiune salutata de Societatea Ornitologica Romana (SOR) printr-un comunicat de presa de marti. Potrivit SOR, vulturii sunt cunoscuti drept “sanitari ai naturii”, eliminand rapid lesurile abandonate pe camp, inainte ca acestea sa devina focare de infectie.
Legea UE care interzicea fermierilor sa lase animalele moarte pe camp a dus, noteaza SOR, la o scadere a numarului vulturilor – “cele mai impresionante pasari de prada din Europa”. De modificarea legii vor beneficia si alte animale necrofage, precum ursii si lupii. Aceste schimbari au fost sustinute in Parlamentul European de Chris Davies (Marea Britanie), Sattu Hassi (Finlanda), Jens Holm si Asa Westlund (Suedia).
Reprezentantii SOR avertizeaza, totusi, ca este responsabilitatea guvernelor, acum, sa implementeze legea in beneficiul populatiei de vulturi din Europa.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *