UE alocă alte 128 milioane de euro pentru cercetare, în lupta cu covid-19

1
49

Comisia Europeană va sprijini 23 de noi proiecte de cercetare și alocă în acest sens un buget de 128 de milioane de euro, ca răspuns la criza provocată de coronavirus. Proiectele primesc finanțare în cadrul programului de cercetare și inovare Orizont 2020.

Cele 23 de proiecte selectate curpind 347 de echipe de cercetare din 40 de țări și 34 de participanți din 16 țări din afara UE. Proiectele vizate fac parte din angajamentul UE de a aloca 1,4 miliarde euro inițiativei privind răspunsul mondial la coronavirus.

„Finanțarea va permite cercetătorilor să combată pandemia și consecințele acesteia, să dezvolte tehnologii medicale și instrumente digitale, să îmbunătățească înțelegerea efectelor comportamentale și socioeconomice ale pandemiei de coronavirus și să învețe din experiența tratării unor grupuri mari de pacienți din întreaga Europă. Aceste acțiuni de cercetare completează eforturile anterioare de elaborare a diagnosticelor, tratamentelor și vaccinurilor” ,a precizat Comisia Europeană.

Sesiunea de finanțare completează acțiunile anterioare de sprijinire a 18 proiecte cu 48,2 milioane de euro pentru elaborarea metodelor de diagnosticare, tratamente și vaccinuri, precum și a celor 8 proiecte din domeniul diagnosticelor, tratamentelor și pregătirii pentru epidemii, cu o valoare de 117 milioane de euro.

Potrivit Comisiei Europene, noile proiecte acoperă producerea rapidă de materiale și echipamente medicale vitale, necesare pentru testare, dezvoltarea de tehnologii medicale și instrumente digitale pentru a îmbunătăți îngrijirea pacienților, analiză și pregătire pentru eventuale evenimente similare și intensificarea colaborării dintre institutele de cercetare UE. Se mai studiază caracteristica pacienților, factorii de risc, siguranța și eficiența tratamentelor precum și potențiale strategii împotriva coronavirusului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.