UE a decis: RCA obligatoriu pentru trotinete electrice

Trotinetele electrice vor putea circula doar dacă dețin RCA. Măsura trebuie transpusă în legislația statelor membre ale Uniunii Europene până la finalul anului viitor. În cazul în care trotineta este închiriată, responsabilitatea încheierii asigurării va fi a firmei care oferă serviciul, conform Directivei Europene.

Directiva impune statelor membre UE să adapteze propria legislație până cel târziu la finalul anului 2023 și să fie aplicată din anul 2024. Autoritățile din România lucrează deja la un draft de act normativ care urmează să preia prevederile Directivei și să fie aplicat cel târziu de la începutul lui 2024, iar RCA pentru trotinete să devină obligatoriu.

În prezent, nu există RCA pentru trotinete, deși au avut loc accidente. Companiile de asigurări și-au introdus oferte în caz de accidente, limita daunei fiind de aproximativ 1.000 de euro, iar prețul de asigurare, în jurul a 30-40 de euro, potrivit economica.net.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut