Udrea: Tichetele de vacanta sunt disponibile pe piata de joi

Tichetele de vacanta sunt disponibile pe piata incepand joi, 9 aprilie, iar companiile interesate le pot achizitiona de la unitatile emitente, a declarat, joi, ministrul Turismului, Elena Udrea, intr-o vizita a zonei Comana din judetul Giurgiu.
“Astazi a fost autorizata si ultima dintre cele noua societati care emit tichete de vacanta. Incepand de astazi (joi, n.r.), aceste tichete sunt disponibile pe piata”, a spus Udrea. Ea a adaugat ca tichetele achizitionate de catre firmele interesate pot fi folosite chiar si de Paste.
Ordonanta Guvernului, aflata in vigoare, prevede ca institutiile din sectorul bugetar pot emite tichete de vacanta, cu valori nominale de 10, 20, 30, 40 si 50 lei, urmand sa plateasca unitatilor afiliate cu care au incheiat contracte pentru decontarea tichetelor de vacanta contravaloarea acestora, dupa prestarea serviciilor de turism. Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de tichete de vacanta este contravaloarea a sase salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal. Legea prevede ca angajatul care a beneficiat de tichete de vacanta nu mai beneficiaza de prima de vacanta in cursul anului respectiv sau de bilete de odihna. Sumele corespunzatoare tichetelor de vacanta acordate de catre angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit si se deduc din baza impozabila in cazul microintreprinderilor care au optat pentru plata impozitului pe profit.
Guvernul estima la acel moment ca in 2009 aproximativ 100.000 de angajati ar putea beneficia de tichete de vacanta, iar scutirile la impozite prevazute de lege ar putea diminua cu 35.992.800 lei incasarile la bugetul de stat.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *