UDMR va avea un candidat propriu la alegerile prezidentiale

Consiliul Consultativ al organizatiilor teritoriale ale UDMR a decis, sambata, ca uniunea va avea un candidat propriu la alegerile prezidentiale, nominalizarea urmand sa aiba loc saptamana viitoare la CRU, a declarat liderul formatiunii Marko Bela. “Saptamana viitoare, Consiliul Permanent si Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) vor lua o decizie, dar se contureaza o decizie deja, si anume ca vom avea un candidat propriu. Practic, marea majoritate a presedintilor organizatiilor teritoriale sunt pentru o astfel de varianta”, a afirmat liderul UDMR.
Marko a afirmat ca s-a discutat si despre caracterul mesajului care va fi formulat cu ocazia alegerilor prezidentiale, concluzia fiind ca uniunea trebuie sa continue si sa intregeasca mesajul folosit in alegerile pentru PE. Potrivit lui Marko, Consiliul Consultativ a analizat si un profil al viitorului candidat care va trebui sa fie politician. “S-a discutat si imaginea robot a viitorului candidat. E nevoie de un politician, nu de cineva din exterior, de un independent, un intelectual. Un politician capabil sa transmita mesajul politic al UDMR”, a adaugat presedintele uniunii.
Marko a spus ca, in afara de numele vehiculate la Targu Mures privind candidatul UDMR, au mai fost avansate si altele. “Vor fi patru-cinci nume, nu mai mult”, a precizat Marko Bela.
Surse din cadrul UDMR au declarat corespondentului MEDIAFAX ca in afara de Marko Bela, Borbely Laszlo, Gyorgy Frunda, Kelmen Hunor pe lista au mai aparut Nagy Zsolt si Cseke Attila.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *