decembrie 2, 2022

UDMR ramane in parteneriat cu PSD, in judetul Salaj

UDMR Salaj s-a reunit saptamana trecuta la Hereclean si a analziat in detaliu rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European, dar au discutat si despre viitorul partidului si programul de guvernare.

rn

"In cursul zilei de joi, 20 iunie, am avut o activitate foarte importanta la nivelul judetului Salaj in ceea ce priveste UDMR. La Diosod s-a reunit forurile de conducere din toate organizatiile noastre locale si i-am avut ca invitati principali pe domnul presedinte Kelemen Hunor, pe domnul europarlamentar Winkler Gyula si presedintele executiv Porcsalmi Bálint. Tema discutiei noastre a fost cu prioritate analiza rezultatelor alegerilor europarlamentare si de asemenea programul nostru intr-o perspectiva mai apropiata si mai indelungata. Din analiza au rezultat o serie de concluzii care difera de la fiecare organizatie, dar in general am apreciat ca rezultatele noastre la Europarlamentare au fost bune, ca oamenii s-au mobilizat, ca cei care s-au ocupat si au avut responsabilitatea alegerilor au lucrat cu foarte mare raspundere si electoratul nostru in mare parte au mers la vot, si ca atare rezultatele au fost pozitive. Programul nostru in perspectiva ramane sa ne pregatim pentru alegerile din toamna si foarte importante pentru noi sunt alegerile de anul viitor pentru autoritatile locale si alegerile parlamentare. A fost o discutie deschisa pentru toata lumea, fiecare si-a spus punctul de vedere. Am primit aprecieri de la nivelul invitatilor de la nivel central. Suntem multumiti de rezultate si apreciem toate organizatile noastre, conducerile organizatiilor, cetatenii care ne-au votat ca sa obtinem aceste rezultate. Coordonatorul campaniei pentru alegerile europarlamentare al UDMR Salaj a fost Robert Szilagyi – presedinte executiv. Rezultate foarte bune au fost inclusiv in Diosod, Crasna, Sarmasag, Carastelec, Camar. Nu am pierdut alegerile in nicio comunitate unde noi avem primar. Discutiile nu au mers in aceasta directie si nu am discutat despre o posibila alianta cu vreun alt partid, altul decat PSD. Acest aspect mai este de durata, nu am abordat aceasta problema, nici la nivel central, nici la nivel local. In ceea ce priveste guvernarea noi ne-am stabilit si s-a informat organizatiile locale vizavi de participarea noastra la motiunea de cenzura, care a fost motivatia. Ne-am declarat nemultumirea inclusiv despre alegerea presedintelui de CJ in mod direct. La aceasta intalnire au participat in jur de 160 de oameni, toti primarii, conducerile organizatiilor locale, alesii locali, membri de partid. La nivel de Salaj noi avem o relatie de parteneria cu PSD, in sensul ca am incheiat un parteneriat acum trei ani care functioneaza. Eu zic ca functioneaza destul de bine la nivel la nivel de Salaj. In ceea ce priveste relatai la nivel central, urmeaza sa vedem in zilele urmatoare masurile luate pentru chestiunile pe care noi le-am semnalat.", ne-a declarat presedintele UDMR Salaj, deputatul Seres Denes.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *