decembrie 9, 2022

UDMR-ista Irina Kovacs pleaca secretar de stat de pe postul de inspector scolar general adjunct

UDMR-ista Irina Kovacs, inspector scolar general adjunct la Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, a fost numita în functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei Nationale. Decizia de numire a fost semnata de prim-ministrul Sorin Grindeanu si contrasemnata de secretarul general al guvernului, Victor Ponta.

Numita inspector scolar general adjunct la ISJ Salaj din anul 2013, Irina Kovacs a fost reconfirmata ca adjunct al inspectorului general Maria Pop la ISJ Salaj în urma unui concurs in luna mai 2015.
Irina Kovacs este membra UDMR Salaj de peste 20 de ani. Este presedinta femeilor din Organizatia UDMR Zalau si face parte din Consiliul Permanent al UDMR Salaj.

Fosta profesoara din Jibou ia locul
altui UDMR-ist, care s-a pensionat

Irina Kovacs a fost numita secretar de stat in Ministerul Educatiei Nationale in locul lui Kiraly Andras, care era secretar de stat din 2010 si care s-a pensionat. In cadrul Ministerului Educatiei Nationale, Irina Kovacs se va ocupa de problemele minoritatilor nationale.
Presedintele UDMR Salaj, deputatul Seres Denes, ne-a explicat ieri cum a fost posibila ascensiunea Irinei Kovacs.
“Irina Kovacs este sustinuta politic de UDMR pentru aceasta functie de secretar de stat. Are o experienta foarte vasta, cunoaste sistemul de invatamant foarte bine si este o doamna care are idei si solutii pentru reforma invatamantului din Romania”, spune deputatul si liderul UDMR Salaj Seres Denes.
In activitatea didactica, Irina Kovacs a fost profesor la Liceul Industrial Miu din Cluj-Napoca, la Scoala Gimnaziala Octavian Goga din Jibou, la Liceul “Gheorghe Sincai” si la Liceul Reformat Wesselenyi, la acesta din urma ocupând si functia de director.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *