februarie 9, 2023

De curand, ministrul Turismului, Elena Udrea, a afirmat ca una dintre prioritatile nationale o reprezinta dezvoltarea statiunilor balneo- climaterice din tara. Intr-adevar, nu stam bine la capitolul turism si chiar este nevoie de putin interes si in acest domeniu. In prezent se promoveaza doar muntele, in special acolo sunt partii de schi, si marea. Statiunile balneare se afla, acum, intr-o stare jalnica. Majoritatea si-au pierdut farmecul, pe care-l aveau in urma cu cateva decenii, iar cei mai multi clienti sunt pensionarii care au bilete de tratament subventionate de Casa de Pensii. O mare parte dintre ele sunt private, iar ministerul poate oferi, pentru acestea, doar indrumare pentru accesarea de fonduri.
Recent am fost la Geoagiu Bai. Am fost dezamagita de ce am gasit acolo. Zona este foarte frumoasa insa in aceasta perioada este o statiune moarta, totul e pustiu. Cladiri parasite de ani de zile, geamuri sparte, hoteluri inchise… parca ar fi trecut printr-un bombardament. Dar asa ceva vezi in aproape fiecare statiune din tara. Putine statiuni mai ofera cazare in conditii acceptabile si putine hoteluri au fost renovate.
Avem o tara foarte frumoasa, doar ca nu s-a ocupat nimeni de turismul ei, nu a fost exploatat, nu s-a investit, iar in timp, din cauza nepasarii s-a ales praful… De ce alte tari stiu sa faca bani din turism, iar la noi gasesti, in statiuni, cladiri de care parca ti-e frica sa te apropii! Tratamentul balnear va fi cautate tot timpul si avem statiuni in toate colturile tarii. Avem ape termale, paduri, munti, vai, zone superbe, litoral…, trebuie doar exploatate. Va reusi oare Udrea sa realizeze ceva, sa slefuiasca aceste pietre pretioase pe care le detinem? Romania ar avea numai de castigat.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut