septembrie 28, 2023

Turcii, cei mai interesați să construiască Tunelul Meseș. Și Umbrărescu a depus ofertă

3

Șapte firme și asocieri de firme, majoritatea din Turcia, au depus oferte pentru realizarea tronsonului din Autostrada Transilvania care include și vestitul Tunel Meseș. Termenul limită a fost luni, 28 august. Pe lista celor care au depus oferte se numără și compania UMB, deținută de omul de afaceri Dorin Umbrărescu, în asociere cu altă firmă.

“Interes major pentru câștigarea contractului de proiectare și execuție a secțiunilor PoartaSălajului – Zalău și Zalău – Nușfalău (inclusiv tunel rutier Meseș)!

Până astăzi (luni, 28 august, n.red.), la termenul limită de depunere a ofertelor, 7 operatori economici s-au înscris pentru a câștiga contractul pentru proiectarea și execuția celor 41 km dintre Poarta Sălajului și Nușfalău, inclusiv Tunelul Meseș: Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o (România – Bosnia Herțegovina), WEBUILD SPA – MILANO (Italia), IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (Turcia), Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia), MAPA INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia), Asocierea NUROL INSAAT VE TICARET A.S. – DUYGU TAAHHÜT VE İNŞAAT A.Ş. (Turcia), Asocierea TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)”, spune șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Contractul pentru construcția celor 41 de kilometri, din care 2,8 kilometri de tunel, are o perioadă de implementare de 78 de luni, din care 18 luni pentru etapa de proiectare și 60 de luni pentru etapa de execuție a lucrărilor.

Contractul prevede inclusiv construcția a 65 de viaducte, poduri și pasaje (în lungime totală de aproximativ 13 km) și a Tunelului Meseș (în lungime de 2,89 km).

Valoarea estimată este de 7,48 miliarde lei fără TVA, iar finanțarea va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile.

3 thoughts on “Turcii, cei mai interesați să construiască Tunelul Meseș. Și Umbrărescu a depus ofertă

  1. Bucurie! Înseamnă că această investiție este asigurată că se va face totuși! Întrebarea care urmează: pe când se va face asemenea acțiune pentru tronsonul Poarta Sălajului – Jibou ? S-a făcut atâta propagandă privitor la ”DRUMUL NORDULUI„ Acuma urmează noile alegeri, așa că nu ar fi mare mirare să se promită iar această construire de Drum Expres, Baia Mare -Jibou – Poarta Sălajului, cum se lăudau unii, sau AUTOSTRADA NORDULUI care să facă legătura dintre fostele teritorii românești, conform hărții României Mari, în perioada interbelică și Capitala Bucovinei Cernăuți! conform acelei hărți!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut