Trupul zalauanului Ovidiu Milas disparut, la sfarsitul saptamanii trecute, in lacul Belis-Fantanele din judetul Cluj, a fost gasit, ieri, in jurul orei 16,30 de catre scafandrii din Mures.
Corpul neinsufletit al tanarului a fost gasit la o adancime de 40 de metri si la circa 25 de metri de mal, conform informatiilor postate pe citynews.ro
Reamintim cititorilor ca tanarul zalauan a fost dat disparut sambata seara, in jurul orei 20,00, dupa ce a cazut in apa lacului dintr-o hidrobicleta pe care se afla impreuna cu doi colegi de facultate. In aceleasi conditii nefericite si-a gasit sfarsitul si Iancu Oarga, din Cluj, cadavrul lui fiind gasit luni, la aproximativ 25 de metri adancime.
Singurul supravietuitor, clujeanul Catalin Pop, care a reusit sa inoate pana la mal a povestit anchetatorilor ca ambarcatiunea a luat apa in momentul in care baietii incercau sa-si schimbe locurile. El a reusit sa ajunga la mal, dar ceilalti doi colegi, printre care si tanarul zalauan, s-au dus la fund cu tot cu hidrobicicleta.
Trebuiau sa poarte veste de salvare
Cei doi studenti care au pierit sambata trecuta in apele lacului Belis, zalauanul Ovidiu Milas si clujeanul Iancu Oarga, ar fi putut scapa daca hidrobicicleta cu care au plecat in larg ar fi fost din fibra de sticla. Totodata, cei doi studenti ar fi trebuit sa aiba asupra lor veste de salvare. Afirmatiile de mai sus ii apartin lui Viorel Federiga, capitanul de port al Oficiului de Capitanie Dej (citat de citynews.ro), carea a adaugat ca institutia pe care o reprezinta nu poate verifica daca toti operatorii care inchiriaza astfel de imbarcatiuni respecta in totalitate prevederile legii.
„Din cate am inteles eu, a fost o hidrobicicleta veche de metal, asa cum se produceau in anii ‘80–’85. Daca ar fi fost de fibra de sticla, sigur nu s-ar fi scufundat. Hidrobicicletele de fibra de sticla, chiar daca iau apa, nu se pot scufunda”, a mai declarat Federiga pentru citynews.ro.

Studentii nu consumasera alcool
Nemultumiti de anumite articole aparute prin mass media centrala, colegii de facultate a celor doi tineri disparuti sambata seara au trimis un mail in catre mai multe publicatii in care infirma ipoteza ca studentii sa fi consumat bauturi alcoolice. „Cei trei aflati pe hidrobicicleta nu au consumat alcool la momentul respectiv si nu se aflau in stare de ebrietate”, precizeaza studentii de la Facultatea de Automatica si Calculatoare (din cadrul Universitati Tehnice din Cluj-Napoca).