Tronsonul Campia Turzii-Gilau al Autostrazii Transilvania, gata pana la sfarsitul anului

Premierul Emil Boc a dat asigurari ca tronsonul Campia Turzii-Gilau va fi finalizat pana la sfarsitul anului, sustinand ca “se va trece de la vorbe la fapte in materie de autostrazi in Romania”. Premierul, care viziteaza, vineri, santierul Autostrazii Transilvania, a declarat ca tronsonul de 42 de kilometri al Autostrazii Transilvania, dintre Campia Turzii si Gilau, va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an, in conditiile in care Ministerul Transporturilor monitorizeaza lucrarea.
Emil Boc a afirmat ca acolo lucreaza firme serioase care, daca si-au dat cuvantul, vor realiza cei 42 de kilometri. “Se va trece de la vorbe la fapte in materie de autostrazi in Romania”, a afirmat premierul. Potrivit acestuia, lucrarile vor fi monitorizate atent de catre Ministerul Transporturilor, pentru a se urmari daca banii alocati se regasesc in realitate. “Acest Guvern este al investitiilor si al salvarii locurilor de munca. De aceea ne intereseaza sa vedem cum 20 la suta din banii alocati din bugetul central pentru investitii se regasesc in realitate”, a spus premierul.
Acesta a adaugat ca in acest an au fost alocate 119 milioane de euro pentru Autostrada Transilvania si ca pentru finalizarea tronsonului dintre Campia Turzii si Gilau exista bani prevazuti in bugetul de stat. “Am venit impreuna cu ministrul Berceanusa ne asiguram ca totul este sub control, chiar daca mai sunt probleme cu amplasamentele, cu utilitatile. Avem asigurari din partea firmei Bechtel ca suntem in grafic”, a conchis Emil Boc.
La randul sau, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca printre problemele existente la autostrada se numara relocarea unor conducte de apa de mare capacitate care alimenteaza municipiul Cluj-Napoca. “Au fost multe probleme legate de relocarea unor utilitati, sunt niste conducte de apa care alimenteaza orasul Cluj si care au 1,20 de metri diametru, fapt care constituie o lucrare dificila. Conductele sunt sub presiune si va trebui sa oprim apa in Cluj la un moment dat. Din 39 de probleme de cabluri si conducte, 37 sunt atacate”, a afirmat Berceanu.
Compania Bechtel anunta, la inceputul lunii mai, ca lucrarile la tronsonul Campia Turzii – Gilau al autostrazii Brasov-Bors ar putea inregistra intarzieri in acest an, deoarece Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a relocat doar 19 utilitati dintr-un total de 38 care trebuiau mutate pana la sfarsitul lunii aprilie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *