Tricoul lui Maradona, vândut cu peste 9 milioane de dolari

Tricoul lui Maradona, vândut cu peste 9 milioane de dolari

Celebrul tricou purtat de Maradona în partida cu Anglia din sferturile de finală de la Cupa Mondială din 1986, în care a marcat un gol cu mâna, a fost vândut la licitație cu o sumă impresionantă în acest an.

Mai exact, suma plătită în urma licitației a fost de 9.284.536 de dolari, ceea ce reprezintă un record când vine vorba despre un obiect de sport. Precedentul record a datat din 2019, când un tricou purtat de legendarul jucător de baseball Babe Ruth în anii 1920 a fost vândut cu 5.6 milioane de dolari.

Tricoul lui Maradona se află în proprietatea fostului mijlocaș englez Steve Hodge, care a făcut schimb cu El Pibo De Oro după meciul cu Argentina. El a respins greșit mingea la faza la care Maradona a înscris faimosul gol cu mâna.

Sunt mândrul proprietar al acestui articol de peste 35 de ani, de când eu și Diego am făcut schimb de tricouri în tunelul de la vestiare după faimosul meci. A fost un privilegiu absolut să fi jucat împotriva unuia dintre cei mai mari și mai magnifici jucători de fotbal din toate timpurile. Tricoul Mâna lui Dumnezeu are o semnificație culturală profundă pentru lumea fotbalului, pentru poporul Argentinei și pentru poporul Angliei şi sunt sigur că noul proprietar va fi enorm de mândru să dețină cel mai emblematic tricou de fotbal din lume”, spunea Steve Hodge.

Licitația a pornit așadar de la 5 milioane de dolari și s-a ajuns la peste 9.2 milioane de dolari. Totuși, potrivit Forbes, identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită de compania care a organizat licitația.

https://www.youtube.com/watch?v=1MgZv6EXP7g

Maradona – campion mondial în 1986

La ediția în care a marcat acel gol faimos, Diego Armando Maradona a reușit să câștige și titlul mondial cu naționala Argentinei. În finală, Argentina a învins Germania de Vest cu 3-2 prin golurile lui Brown, Valdano și Burruchaga. Maradona a fost titular și a primit un cartonaș galben în minutul 17.

A fost al doilea titlu mondial din istoria Argentinei, după cel din 1978, când echipa a învins Olanda în prelungiri cu 3-1. Argentina are șansa să își treacă în palmares al treilea titlu mondial în această iarnă, fiind printre favoritele agențiilor care au pregătit deja oferta de pariuri sportive Cupa Mondială. Argentinienii pornesc cu șansa a patra, având cota 8.50. Favorită principală este Brazilia (cota 6.00), urmată de Franța (cota 7.50), Anglia (cota 9.50), Spania (cota 9.50), Germania (cota 11.00), Belgia (cota 15.00) și Olanda (cota 15.00).

La precedenta ediție a Mondialului, organizată de Rusia în 2018, Argentina s-a oprit în optimile de finală, fiind învinsă de Franța, viitoarea campioană, cu 4-3, la capătul unui meci foarte spectaculos. Griezmann a deschis scorul în minutul 13 din penalty, însă Argentina a întors rezultatul prin golurile lui Di Maria și Mercado. Totuși, Pavard a egalat, iar Mbappe a făcut și el o dublă. Aguero a marcat în prelungiri, dar era deja prea târziu. Argentina are de luat așadar o revanșă la turneul final din 2022.

Argentina vine după un titlu la Copa America

https://www.youtube.com/watch?v=7MoFO8Aj57E

În ultima competiție la care a participat, Argentina a reușit să își treacă în palmares Copa America, după ce a învins Brazilia chiar pe Maracana cu 1-0. În sferturile de finală, Argentina a trecut cu 3-0 de Ecuador, iar în semifinale a avut nevoie de penalty-uri pentru a învinge Columbia. Apoi, în finală s-a impus cu 1-0 contra Braziliei după un gol marcat de Angel Di Maria în prima repriză.

Lionel Messi a avut o prestație foarte bună la acest turneu, fiind golgheterul competiției, cu 4 reușite. Argentinianul se va afla cel mai probabil la ultima Cupa Mondială în tricoul Argentinei și își dorește o prestație de excepție în Qatar.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *