decembrie 7, 2022

Tricoul Cristinei Neagu, adjudecat pentru 3.000 lei la licitaţia de la Memorialul ”Radu Gog”

Vasile Ardelean, un sălăjean stabilit în SUA, este câștigătorul tricoului de joc al Cristinei Neagu, de la Campionatul Mondial din Danemarca 2015


Vasile Ardelean, un sălăjean care locuieşte în SUA, şi-a adjudecat tricoul de joc al Cristinei Neagu, de la Campionatul Mondial din Danemarca 2015. Acesta a fost foarte hotărât în desfăşurarea licitaţiei, oferind preţul de 2.000 lei până aproape de final, iar în ultimul minut al licitaţiei, când un alt doritor a oferit 2.100 lei, Vasile a făcut ultima ofertă, săltând direct la 3.000 lei! Din spusele lui, ar fi oferit şi 1.000 de dolari, dacă era cazul. 

Oricum, suma ,,economisită” a folosit-o imediat, achiziţionând şi tricoul lui Răzvan Raț (1.150 lei). Proaspătul câştigător se poate mândri, el intrând în posesia tricoului lui Neagu, chiar la o zi distanţă după ce aceasta a fost declarată “Cea mai bună jucătoare din lume în anul 2015”!!!

Cine este Vasile Ardelean?

S-a născut în Zalău, în data de 11 iunie 1979. A fost atlet de performanţă in perioada 1995 – 2004 la CSM Armătura Zalău, avându-l ca antrenor pe Teodor Bidian. A fost multiplu campion naţional, balcanic şi medaliat la Campionatul European de Cros de la Ferarra (Italia), în anul 1998.

S-a stabilit in SUA din 2004, atunci când a plecat peste ocean ca ajutor de antrenamente pentru Tomescu Constantina-Diţă în vederea pregătirii pentru Olimpiada din 2004 de la Atena. Diţă a câştigat cursa de maraton de la Olimpiada de la Bejing din 2008.

Este căsătorit, are 4 copii si are un business în SUA, conducând o firmă proprie de construcţii. Este o persoană credincioasă şi se bucură foarte mult când poate să-şi ajute semenii, oamenii care au nevoie de ajutor, cum a fost şi cazul familiei pentru care se organizează Memorialul “Radu Gog”.

Vasile Ardelean: “Cu toate că nu sunt un colecţionar de tricouri, mi-am dorit sa contribui cât mai mult pe plan financiar, pentru a ajuta această familie cu greutăţi”

,,Pe această cale doresc să felicit organizatorii Memorialului Radu Gog, şi în mod special pe dl. Ioan Onicaş, pentru eforturile şi sacrificiile depuse în desfăşurarea acestor acţiuni caritabile, unde Licitaţia de tricouri a avut un rol aparte. Totodată, îi mulţumesc pentru că mi-a făcut cunoscut acest eveniment, şi prietenului meu Monel Sabou, fost coleg de antrenamente pe vremea când practicam amândoi sportul de performanţă, atât pe plan naţional cât şi pe cel internaţional. După o discuţie avută cu el, mi-a prezentat scopul şi m-a asigurat de reuţita acestei acţiuni cu caracter exclusiv caritabil. Bineînţeles,  <br>când am descoperit cauza umanitară pentru care luptă acest grup de oameni, nu am stat pe gânduri şi Dumnezeu mi-a pus în inimă să ajut prin aportul meu financiar familia incercată, participând la această licitaţie. Cu toate că nu sunt un colecţionar de tricouri, mi-am dorit să contribui cât mai mult pe plan financiar, pentru a ajuta această familie cu greutăţi, astfel încât ea să se bucure, la final, de roadele acestei acţiuni umanitare. Sper ca, până anul viitor, când se va organiza o nouă ediţie a Memorialului, să-mi dea Dumnezeu sănătate şi să pot să-mi aduc din nou aportul în ajutorarea familiei Gog”, a declarat Vasile Ardelean.

Ioan Onicaş: “Rezultatul acţiunii a fost unul peste aşteptări. Prin performanţele sportive excepţionale ale Cristinei Neagu, tricoul de joc dăruit organizatorilor a ridicat cu mult nivelul şi imaginea evenimentului din Sălaj”

De cealaltă parte, şi organizatorii au declarat că licitaţia a fost un mare succes. “Rezultatul acţiunii a fost unul peste aşteptări. Mulţi dintre cei care au licitat au făcut-o din raţiuni caritabile. Vasile Ardelean, un sălăjean stabilit în SUA de peste 11 ani, a achiziţionat două tricouri (n.r. Cristina Neag şi Răzvan Raţ) din cele 17, achitând mai mult de o treime din suma totală, strânsă la această licitaţie. De menţionat că, el nu este un colecţionar de tricouri, şi că a licitat doar pentru a ajuta familia Gog. Ne bucurăm că am găsit oameni de omenie, cu sufletul larg deschis, dispuşi pentru a-şi ajuta semenii şi pentru a fi solidari cu greutăţile acestora. Prin performanţele sportive excepţionale ale Cristinei Neagu, tricoul de joc dăruit organizatorilor a ridicat cu mult nivelul şi imaginea acţiunii organizate de arbitrii din Sălaj prin intermediul Asociaţiei Sportive Cavalerii Zalău” a declarat Ioan Onicaş, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, unul dintre principalii organizatori ai evenimentului de la poalele Meseşului.

Organizatorii Memorialului “Radu Gog” îi mulţumesc şi pe această cale domnului Vasile Ardelean, cel care, prin cele 2 tricouri achiziţionate (Cristina Neagu si Răzvan Rat) dintre cele 17 scoase la licitaţie, a asigurat mai mult de o treime din suma dobândită în urma licitaţiei din data de 9 ianuarie 2016. Trebuie spus că suma totală a depăşit 10.000 lei!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *