“Tricolorele” au făcut un meci mare in optimi şi au invins Brazilia, deţinătoarea titlului mondial

România – Brazilia 25 – 22 (13 – 8)


 

Trei eşecuri destul de clare în ultimele trei partide au făcut ca mulţi fani ai Naţionalei să îşi piardă speranţa. Fetele noastre au renăscut precum Pasărea Phoenix, iar în jocul din optimi au fost extraordinare.

Chiar dacă aveau în faţa tocmai campioana mondială en-titre, Cristina Neagu şi compania au fost vioara întâi a partidiei şi a fost în avantaj pe tabela de marcaj, aproape tot timpul. Făcând şi un joc de cuvinte, Brazilia s-a ridicat la nivelul “tricolorelor” doar în prima parte a jocului, pentru ca România să se distanţeze pe tabelă spre finalul primei reprize, având 5 goluri la pauză!
Campioana mondială a venit montată de la vestiare, dar fetele noastre au fost imbatabile şi au făcut ca diferenţa de scor să rămână încă un sfert de oră. Până atunci, portarul Paula Ungureanu a fost de nebătut de mai multe ori, având un procentaj de aproximativ 30%! De fapt, şi organizatorii au desemnat-o ca cel mai bun om al partidei!
stop_coloana În apărare, Gabriella Szucs a arătat că are valoare, iar Aurelia Brădeanu a înscris în momente cheie, iar în perioadele în care Cristina Neagu nu a avut acel suflu aşteptat, a marcat goluri importante. La fel s-a întâmplat şi cu Melinda Geiger, cea care a intrat în joc undeva în repriza secundă, iar reuşitele sale au făcut ca România să se aproape către o mare victorie.
Spre final, sud-americancele s-au apropiat şi la un gol, dar nu au putut nici măcar egala, iar golurile de pe extremă a Adei Nechita au adus liniştea şi România a eliminat campioana mondială! În sferturi, elevele lui Tomas Ryde şi Costică Buceschi se vor duela miercuri, de la ora 21.45 cu Danemarca, cea care a trecut uşor de Suedia (scor 26 – 19).

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *