Tribunalul Sălaj se extinde; Judecătoria Simleu se dăramă

Tribunalul Sălaj se extinde;  Judecătoria Simleu se dăramă

În timp ce pentru clădirea Tribunalului Sălaj se anunță lucrări de extindere, clădirea care adăpostește Judecătoria din Simleu Silvaniei stă să cadă, din lipsa banilor pentru reabilitare.
Clădirea Judecătoriei Simleu Silvaniei trebuia să intre într-un proces de reabilitare, însă lipsa fondurilor a condus la o degradare puternică a clădirii. Situația gravă este confirmată de purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, Podar Claudiu, care apreciază că ”Judecătoria Simleu Silvaniei stă să se prăbușească”. ”Sperăm ca lucrările să se finalizeze cândva, pentru că acea clădire, monument istoric, este într-o stare precară”, spune Claudiu Podar.
Clădirea Tribunalului Sălaj, clădire construită recent, se va extinde. Claudiu Podar susține că ”Tribunalul va avea încă o clădire mare, cam jumătate cât cea actuală”. ”Urmează lucrări de extindere la clădirea Tribunalului Sălaj, pentru că judecata trebuie să se facă în săli mai mici, conform noilor prevederi, pentru că în clădirile mici actul de justiție poate fi realizat mult mai ușor, înțelegerea între părți realizându-se mai ușor. Clădirea are termen la începutul anului viitor. Se vor construi noi săli de judecată și de arhivă”, spune Claudiu Podar.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *