februarie 5, 2023

Tribunalul Sălaj va avea cameră specială pentru audierea minorilor

Începând de săptămâna viitoare, Tribunalul Sălaj va avea o cameră specială pentru audierea minorilor. Încăperea nou amenajată se numește “Camera Speranțelor” și are rolul de a reduce victimizarea secundară a celor mici, astfel încât vizita lor la instanța de judecată să nu le creeze o stare de disconfort suplimentar. Cadrul este unul prietenos și relaxant, fiind realizat în colaborare cu specialiști în domeniu.

Audierea minorului va fi înregistrată cu camere video și aparatură sofisticată, astfel încât să poată fi surprinse nu doar fiecare cuvânt, ci și fiecare gest al copilului, putându-se astfel realiza foarte clar profilul psihologic al acestuia în momentul audierii, au precizat reprezentanții Tribunalului Sălaj.

Amenajarea camerei speciale s-a realizat cu sprijin financiar integral din fondurile Sindicatului Național al Grefei Judiciare Dicasterial.

Foto cu caracter informativ

1 thought on “Tribunalul Sălaj va avea cameră specială pentru audierea minorilor

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut