ianuarie 31, 2023


Cu ocazia aniversării Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria la Alba Iulia, Trenul Regal va face o călătorie simbolică de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, în zilele de 14 și 15 octombrie.
Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, vor efectua această călătorie cu Trenul Regal, în onoarea unui moment istoric cu semnificații profunde pentru dezvoltarea statului român modern.
Trenul Regal va pleca din Cluj-Napoca, în 14 octombrie, și va opri la Câmpia Turzii, Aiud și Teiuș. În ziua de 15 octombrie, Trenul Regal va intra în Alba Iulia.
Pe parcursul călătoriei cu Trenul Regal, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roșii Române, de elevi olimpici și de reprezentanți ai proiectelor aflate sub înalt patronaj regal.
Trenul Regal va pleca din Gara Cluj-Napoca vineri, 14 octombrie, la ora 13.05. La ora 12.50, va avea loc un ceremonial militar pe peronul gării.
Prima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Câmpia Turzii, la ora 14.08. Trenul Regal va staționa în gară timp de zece minute.
A doua oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Aiud, la ora 14.55, unde va staționa, de asemenea, de zece minute.
A treia oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Teiuș, la ora 15.20, urmând a staționa și aici timp de zece minute.

În toate cele trei stații, accesul publicului pe peron este liber.

Trenul Regal va intra în Gara Alba Iulia, sâmbătă, 15 octombrie, la ora 10.30.
După încheierea ceremonialului sosirii la Alba Iulia, Trenul Regal va putea fi vizitat de către public, în intervalul orar 11-18.
În continuarea zilei, începând cu ora 11, Familia Regală va lua parte la un Te Deum la Catedrala Ortodoxă a Încoronării de la Alba Iulia, precum și la Parada Încoronării, de pe Pietonala Mihai Viteazul și la prezentarea de volume regale din Sala Unirii.

1 thought on “Trenul Regal, în Gara Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut