ianuarie 28, 2023

Trei tineri salajeni invitati la Parlamentul European de catre Theodor Stolojan si Andreea Vass

La inceputul lunii martie, trei tineri democrat-liberali din judetul Salaj: Bogdan Ilea, Florin Pop si Sorin Muresan, au facut o vizita de trei zile la Parlamentul Europei, ca raspuns la invitatia domnului europarlamentar Theodor Stolojan.
Ei s-au alaturat unui grup de 50 de tineri politicieni si studenti din intreaga tara, selectati de catre organizatiile locale ale PD-L. Tinerii PD-L au fost insotiti de coordonatorul grupului Andreea Vass, consilier in cadrul Parlamentului Europei si candidat din partea PD-L Salaj la fotoliul de europarlamentar.
In cadrul vizitei, acestia au asistat la o conferinta de informare privind activitatea si rolul Parlamentului European, precum si la o vizita in hemiciclu (spatiul unde au loc voturile si dezbaterile in plen). La sesiunea de intrebari si raspunsuri ei au aflat ca fiecare cetatean european contribuie cu echivalentul cam a doua cafele pe an la cheltuielile de functionare ale acestei institutii europene (1,2 miliarde euro/an). Totodata, au inteles ca Parlamentul European nu are rol de initiativa legislativa, dar ca isi pune amprenta pe deciziile europene, pe baza de co-decizie cu Consiliul Uniunii Europene. Astfel, peste 60% din legislatia nationala care ne afecteaza viata de zi cu zi este decisa la nivelul institutiilor europene.
Au avut loc si intalniri cu europarlamentarii romani Theodor Stolojan, Marian-Jean Marinescu, Daniel Funeriu, Constantin Dumitriu, Nicoale Vlad Popa si alti experti stagiari romani din cadrul Parlamentului Europei. Principalele teme abordate au fost legate de criza mondiala, amenintarile si repercusiunile ei asupra Romanei si scenarii posibile privind finalul ei. Au fost atinse si aspectele legate de oportunitatile ce le poate avea tara noastra in cadrul Uniunii Europene. S-a discutat in special despre agricultura, unde Romania dispune de un potential imens nevalorificat. Avem o suprafata agricola suficienta pentru alimentatia unei populatii de aproximativ 80 milioane. Este trist ca, la cei 20 de milioane de locuitori ai tarii noastre, noi continuam sa importam parte semnificativa din alimentele necesare consumului intern.
Vizita a fost scurta, programul incarcat si concentrat. Totusi, perceptiile invitatilor privind problemele europene raportate la tara noastra s-au mai clarificat. Pe baza lor, PD-L Salaj pregateste informatii clare si concise cu privire la viitoarele alegeri europarlamentare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut