septembrie 29, 2023

Trei targuri de ţară intr-o săptămană: Crasna, Jibou, Nuşfalău

0

E mijloc de Cireşar şi săptămana care urmează, cea de după Rusalii e bogată in targuri de animale. Din cele patru localităţi sălăjene autorizate a ţine targuri de ţară, trei se află in… front. Chiar a doua zi de Rusalii, la Crasna se va ţine intaiul targ de animale din această lună, fiind a doua zi de luni. Cum data de 13 iunie (a doua zi de Rusalii) este decretată zi liberă şi e şi sărbătoare religioasă e de aşteptat ca valuri de targari şi ciurde de animale să poposească pentru cateva ore pe platoul din sudul localităţii Crasna.
In data de 15 iunie, fiind a treia zi de miercuri din lună, targ de ţară se va ţine şi la Jibou. De pe Valea Agrijului, a Almaşului, a Someşului, pe platoul Ciglentir se vor intalni cei ce vand, cei ce cumpără şi cei ce cască gura. Sau mai elegant spus cei ce testează piaţa. Şi-n aşezarea de pe Barcău, adică la Nuşfalău in 15 iunie se va ţine targ cel de al doilea targ de ţară din lună.
Mari speculaţii referitoare la preţuri nu se pot face. Cornutele mari s-au mai scumpit un pic. O vacă bună, cu viţel poate ajunge pană la 5.000 de lei.Porcii de sacrificat se vor cumpăra tot cu 6.5 – 7 lei kilogramul in viu, iar guiţătorii din ladă se vor vinde cu 100-300 de lei bucata. Chiar dacă se apropie vremea secerişului graul işi va menţine preţul: 1,2-1,4 lei pe kilogram.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut