Trei scenarii pentru redeschiderea școlilor din semestrul al II-lea

0
157

Școlile se vor redeschide, cel mai probabil, din 8 februarie, când începe cel de-al doilea semestru, spun autoritățile, care au anunțat că iau în calcul trei scenarii.

„Începând cu semestrul II, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul II,majoritatea școlilor se vor redeschide, evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluția în ultimele săptămâni” ,a spus președintele Klaus Iohannis.

Scenariile după care se redeschid școlile depind de incidența infectărilor cu Coronavirus din fiecare localitate. Astfel că în localitățile cu incidență sub 1 la mia de locuitori toate unitățile de învățământ se deschid fizic iar elevii merg la școală, fiind în scenariul verde. Scenariul galben implică o rată de infectare de peste 1,5 la mie, iar în acest caz copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar și elevii din clasele terminale a VIII-a și a XII-a merg la școală. În scenariul roșu, când avem peste 3 la mie rată de infectare în localitate, continuă să meargă la program copiii de grădiniță și copiii din ciclul primar, restul rămân acasă.

În cazul în care rata de infectare ajunge de peste 6 la mia de locuitori, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid iar orele se fac în scenariul online 100%.

Universitățile nu se supun acestor scenarii deoarece fiecare instituție are specificul ei și, având în vedere autonomia universitară, decizia va fi luată la nivelul fiecăreia dintre ele în parte.

Până în 15 ianuarie, ministerul a așteptat centralizarea datelor pentru a vedea câți dintre angajații din învățământul preuniversitar și universitar se vor vaccina. Se va continua informarea în școli, cu privire la beneficiile vaccinării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.