decembrie 2, 2022

Trei maestri ai sportului au devenit cetateni de onoare ai orasului Simleu Silvaniei

În sedinta Consiliului Local Simleu Silvaniei din 5 noiembrie, consilierii au aprobat in unanimitate ca trei maestri ai sportului – Teofil Chis, Victor Hexan si Olah Stefan – sa devina cetateni de onoare ai orasului. Teofil Chis a fost propus de primarul Septimiu Turcas, Victor Hexan a fost propus de consilierul judetean Pop Cornel, iar Olah Stefan de viceprimarul Berek Stefan. Cele trei nume se adauga celorlalti cetateni de onoare – prof. Ioan Ossian, prof. Fodor Laszlo, dr. Veress Stefan, compozitorul Mariu Cuteanu, dr. Ioan Puscas.

Teofil Chis a fost voleibalist. A participat la mai multe campionate balcanice si mondiale cu echipa nationala si cu echipele la care a jucat. În perioada 2008 – 2013 a fost presedintele echipei de volei Phoenix Simleu Silvaniei. stop_coloana
Victor Hexan este fizioterapeut si fotbalist. A activat la echipa nationala de fotbal a Romaniei si la U Cluj. Hexan a fost fizeoterapeutul echipei Sahtior Donetsk, fiind medaliat cu medalia “Ordinul Muncii” de catre fostul presedinte al Ucrainei, Victor Iuscenko, dar si de catre Traian Basescu.
Olah Stefan este primul sportiv salajean care a primit titlu de “Maestru al Sportului”. Acesta a practicat radiogoniometria, un sport unde trebuie sa te orientezi din punct de vedere geografic si sa alergi 10 kilometri. El a facut parte din locul Romaniei, avand numeroase succese internationale. A primit de sase ori titlul de sportivul judetului Salaj.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *