Dupa ani intregi de discutii interminabile, Educatia s-a ales cu trei pachete de legi, dintre care Executivul trebuie sa aleaga, cat mai urgent, unul, pe care sa-si poata asuma raspunderea la inceputul lunii septembrie.
Trei reprezentanti ai invatamantului preuniversitar salajean au participat ieri la dezbaterea din Camera Deputatilor a pachetelor de legi privind Educatia. Este vorba despre inspectorul scolar general Ioan Abrudan, inspectorul scolar de specialitate Laura Galvacsi si Vasile Bulgarean, directorul Colegiului National Silvania Zalau. Dezbaterea de ieri reprezinta o premiera absoluta in materie de inovari legislative, fiind pentru prima data cand in discutie sunt luate trei pachete de legi pentru un singur domeniu: pachetul de legi elaborat de Ministerul Educatiei pe vremea ministrului Adomnitei, cel „produs” de comisia prezidentiala condusa de fostul ministru Miclea, si Codul Educatiei purtand semnatura actualului ministru, Ecaterina Andronescu.
Dupa cum aprecia si presedintele Federatiei Sindicale Spiru Haret, Marius Nistor, care a intrat ieri in legatura telefonica directa cu presa din Salaj, chiar daca in discutie sunt puse toate cele trei pachete de legi, de adoptat va trebui adoptat pachetul pe care si-l poate asuma Ministerul Educatiei. „Reforma in sistemul de invatamant nu poate fi facuta decat de minister. Nimeni nu-i poate impune unui ministru un anumit pachet legislativ, pentru ca atunci asta ar insemna ca nu este nevoie de acel ministru sau de acel minister, si ca totul se poate face de la… centru” – a subliniat liderul sindical.