Elevii absolvenți ai clasei a XI-a a Liceului Tehnologic ”Ioachim Pop” Ileanda -Alec Paul Chira, Alexandru Valentin Pocol și Ruben Daniel Pop -coordonați de profesoara Alina Gavriș, s-au calificat în etapa națională a concursului ”Tineri în pădurile Europei”.

Concursul este organizat din anul 2011 de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva – și este cel mai important concurs interactiv de educație forestieră din Europa.

La ediția din acest an a etapei naționale, elevii calificați vor face o excursie în județul Brașov, în perioada 23-26 iulie, în Parcul Național Piatra Craiului, unde își vor putea expune toate cunoștințele dobândite pentru a se califica la etapa europeană.

Așa cum se arată pe pagina oficială a concursului, țările participantesunt România, Austria, Cehia, Estonia, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia și Ucraina.

Obiective concursului sunt conștientizarea și educarea tinerei generații asupra patrimoniului natural european, dar și conservarea biodiversității și gestionarea durabilă a pădurilor.

Concursul este organizat sub patronajul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și se desfasoară în două etape, una județeană și etapa națională. Echipa câștigătoare la faza naționala participă, mai departe, la etapa europeană, organizată în fiecare an în unul din statele participante.

Concursul se adresează elevilor de liceu de la nivel național.