Nu mai puțin de 34 de copii de la Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă” Zalău au ajuns la spital, în cursul zilei de miercuri, cu stări de greață, vărsături și diaree, pe fondul unui focar de boală apărut în unitatea de învățământ.

Trei dintre ei sunt, în continuare, internați în spital. Medicii vor decide, în cursul zilei de azi, dacă micuții pot pleca acasă sau trebuie să mai rămână sub supraveghere.

În momentul de față este în desfășurare o anchetă a organelor de control, pentru stabilirea cauzelor care au dus la îmbolnăvirea copiilor, din mai multe grupe.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Sălaj, medicul epidemiolog Ligia Marincaș, toți cei 34 de copii prezintă gastro-duodenită. Ancheta va stabili dacă aceasta a fost declanșată de o toxiinfecție alimentară sau este vorba despre o entero-viroză, ținând cont de faptul că unii dintre copii s-au simțit rău înainte să apuce să mănânce la prânz. În momentul de față, sunt luate în calcul ambele variante, iar specialiștii au prelevat mai multe probe ce urmează a fi analizate în laborator în vederea stabilirii cauzelor care au dus la declanșarea focarului de boală.

Activitatea grădiniței este suspendată temporar.