februarie 5, 2023

Trei copii de 16 si 17 ani si un barbat de 37 de ani din Jibou prinsi la furat de lemne

Miercuri, 28 februarie 2018, în jurul orei 13.30, în urma unei sesizari telefonice, un echipaj de jandarmi din cadrul Plutonului Jibou a surprins, într-o padure de pe raza localitatii Jibou, 4 persoane de sex masculin în timp ce taiau un arbore în locul numit „Copos dâmb”.
La vederea patrulei de jandarmi acestia au fugit de la locul faptei fiind identificati ulterior.
În urma verificarilor s-a constatat ca N.A. de 16 ani, N.C. de 16 ani, V.V. de 30 ani si D.F. de 17 ani, domiciliati în localitatea Jibou, au taiat fara drept, cu ajutorul unui topor, un arbore din specia „fag”, cu diametrul de 65 cm.
Dupa efectuarea de masuratori împreuna cu organele silvice, prejudiciul a fost stabilit la 3.106,048 lei.
În cauza s-au întocmit acte de constatare privind savârsirea infractiunii prevazute de art.107 din Legea 46/2008 – Codul Silvic, respectiv „Taierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din radacini, fara drept, de arbori, puieti sau lastari din fondul forestier national si din vegetatia forestiera situata pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate…”.
Actele de constatare vor fi înaintate Parchetului de pe lânga Judecatoria Jibou pentru continuarea cercetarilor.
Inspectoratul de Jandarmi Judetean Salaj recomanda cetatenilor ca în situatia în care sunt martorii savârsirii unor fapte similare, sa solicite sprijin la numarul unic pentru situatii de urgenta „112”.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut