Trei centre de evaluare pentru pacienții infectați cu Covid

În cele trei spitale din Sălaj funcționează câte un centru de evaluare pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2. Numărul cazurilor este, din nou, în continuă creștere, atât în județ cât și la nivel național.

Centrul de evaluare de la Spitalul Orăşenesc Jibou funcționează, zilnic, între orele 7:00 – 13:00.

Centrele de la Spitalul “Dr. Ioan Puşcaş” Şimleu Silvaniei și de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău funcționează în fiecare zi, în intervalul 8:00 – 14:00.

Acestea sunt destinate exclusiv pacienţilor confirmaţi pozitiv la infecția cu Covid-19.

Pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri, conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj a convocat, la finele săptămânii trecute, o întâlnire cu managerii de spitale din judeţ şi factorii responsabili din domeniul medical, pentru a analiza măsurile ce se impun a fi luate în actualul context.

S-a decis suplimentarea numărului de paturi Covid în cadrul spitalelor din Zalău, Şimleu Silvaniei şi Jibou şi s-a discutat despre asigurarea medicamentelor şi echipamentelor de protecţie necesare în unităţile spitaliceşti.

“Trebuie să ne adaptăm din mers la dinamica lucrurilor şi ne asigurăm că există în toate spitalele medicamente, echipamente de protecţie şi oxigen, pentru ca toţi cei care au nevoie să beneficieze de tratament”, a subliniat prefectul Dari Toma.

În cazul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 pentru care nu este necesară internarea la spital, este recomandată o perioadă de autoizolare de cinci zile pentru persoanele vaccinate, respectiv şapte zile pentru persoanele nevaccinate.

Pentru aceste perioade, medicii de familie pot elibera concediu medical.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut